LITERATURA INFANTIL

La Biblioteca Sant Agustí i RàdioSeu convoquen una nova edició del Premi Joles Sennell de contes infantils

El certamen El certamen és un concurs de contes dirigits al públic infantil, escrits en català i de temàtica lliure.

Josep_Albanell
photo_camera Josep Albanell utilitza el pseudònim de Joles Sennell quan escriu literatura infantil

Del 4 d’abril al 31 de maig està oberta la convocatòria per participar a la 3a edició del Premi Joles Sennell, organitzat per la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell i RàdioSeu. El certamen és un concurs de contes dirigits al públic infantil, escrits en català i de temàtica lliure.

La convocatòria estableix cinc categories segons l'edat dels autors: dels 10 als 11 anys (categoria A), dels 12 als 13 anys (categoria B), dels 14 als 15 anys (categoria C), dels 16 als 17 anys (categoria D) i a partir dels 18 anys (categoria E).

La presentació de les obres s’haurà de fer, igual que en la darrera edició, a través d’un formulari en línia disponible a https://goo.gl/KVyB6P disponible a la pàgina web de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. El text presentat caldrà que tingui format PDF. A la portada hi haurà de constar títol, pseudònim i categoria. A més, el fitxer haurà d’incloure la digitalització del DNI/NIE o passaport (també en PDF).

Entre d'altres requisits, s’estipula que els contes hauran de ser inèdits i no haver estat premiats en cap altre esdeveniment. Només es podrà participar amb una sola narració per persona. Les obres hauran d’estar escrites amb ordinador, en format Din-A4, lletra Arial i de mida 12. L'extensió màxima serà de 5 pàgines.

Promoció de la creació literària

El concurs de contes organitzat per la Biblioteca Sant Agustí i RàdioSeu va néixer ara fa nou anys amb l’objectiu de promoure la creació literària entre els més joves. La proposta compta amb el suport de l'Ajuntament urgellenc i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell. A més, hi col·laboren el Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya, llibreries i diverses entitats i empreses privades de la Seu d’Urgell.

Jurat

El jurat estarà format enguany per Pep Albanell, escriptor i autor de capçalera de la Biblioteca Sant Agustí; Isidre Domenjó, tècnic de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Urgell; M. Lourdes Esteve, directora de la Biblioteca Sant Agustí; Ester Farran, guanyadora de l’edició del 2013; Susanna Isern, escriptora de llibres infantils; Marta Pujantell, directora de RàdioSeu; Isabel Rodríguez, docent del Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya i Montse Rollán, bibliotecària de la Biblioteca Comarcal Josep Finestres de Cervera.

L’entrega de premis es farà el dissabte 30 de juny a les 11 del matí a la Biblioteca Sant Agustí.

Sol·licitud d’informació

Les bases del certamen es publicaran pròximament a la secció de premis literaris del web del Departament de Cultura de la Generalitat, per tal que es puguin fer arribar originals d'arreu de Catalunya. Es pot sol·licitar informació enviant un correu electrònic a la Biblioteca Sant Agustí ([email protected]) o a RàdioSeu ([email protected]).

Premis

El llistat de premis és el següent:

Categoria A: 100 € gentilesa de MicroSeu, 25 € gentilesa de “La Caixa”, un val de compra de 50 € de la Llibreria papers, una entrada doble de Cinemes Guiu, un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres.

Categoria B: 100 € gentilesa de Mútua Comarcal, 25 € gentilesa de “La Caixa”, un val de compra de 50 € de la llibreria Fiord, una entrada doble de Cinemes Guiu, un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres.

Categoria C: 100 € gentilesa de Fustes Grau, 50 € gentilesa de “La Caixa”, un val de compra per valor de 50 € a la llibreria La Salvat, una entrada doble de Cinemes Guiu, un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres.

Categoria D: 200 € gentilesa de “La Caixa”, material informàtic valorat en 100 € gentilesa del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, un val de compra per valor de 50 € de la llibreria Purgimon, una entrada doble de Cinemes Guiu, un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres.

Categoria E: GUANYADOR: 1.000 € gentilesa de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, material informàtic valorat en 100 € gentilesa del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, una entrada doble per un concert programat dins el FEMAP 2018 gentilesa de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell valorada en 50 €, un val de compra per valor de 50 € de la llibreria 4 Fulls, una entrada doble de Cinemes Guiu, un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres.

FINALISTA: 100 € gentilesa de “La Caixa” i un lot de llibres. 

Ester Farran

(Ester Farran/Ateneu de Rubí)

Ester Farran guanyadora de l'edició 2013

L'escriptora Ester Farran, de Rubí i resident a la Seu des de fa anys, va ser la guanyadora de l'edició 2013 del Premi Joles Senell. Ester Farran vivia de petita en una casa on tothom anava sempre molt enfeinat, i ella anava a buscar la companyia d’aquells personatges que s’inventava i amb els quals podia viure aventures extraordinàries tan sols aclucant els ulls. Què vols ser de gran?, li preguntaven. Mai no ho havia tingut clar, i cada vegada responia una cosa diferent. Així, després, podia inventar-se històries en què un pilot, una arquitecta, un cuiner… eren els protagonistes.
Quan estava estudiant a la universitat, li sabia molt greu que els estudis no li deixessin temps per a refugiar-se en les seves històries, fins que, un bon dia, se li va acudir. Ja sé què vull ser. Vull ser escriptora.

Ester Farran ha guanyat diversos premis de contes i ha quedat finalista en d’altres. Va guanyar el primer guardó Lletres de Dones de relats curts amb la seva obra El didal de la mare. Aquest reconeixement s'emmarcava en els Premis Homilies d’Organyà, que es van lliurar el 7 de setembre del 2013 en el marc de la 17a Festa i Fira del Llibre del Pirineu.

Poca broma amb la xocolata! va ser la seva segona obra publicada per a infants, i la primera de la sèrie “Els embolics de la Judit i el Johan” i Poca broma amb les vacances! va ser el segon títol de la mateixa sèrie a Edicions del Pirata. Acaba de publicar a Edicions Salòria "No t'oblidis de mirar per la finestra" també amb il·lustracions de Jordi Sales.

"No t'oblidis de mirar per la finestra"

Breu sinòpsi: Ha arribat la primavera, època en què les cigonyes passen per davant de casa del Pol, i ell no treu els ulls de la finestra. El Roger, el seu germà, va morir fa uns mesos però li va prometre que es convertiria en una cingonya.