PARTITS POLÍTICS

Bernat Lavaquiol i Núria Valls encapçalaran la llista de la CUP a les eleccions municipals a la Seu d'Urgell

Els candidats s'han donat a conèixer en un acte públic que ha comptat amb la participació de la diputada Eulàlia Reguant.
Bernat Lavaquiol Núria Valls
photo_camera Bernat Lavaquiol i Núria Valls a l'acte de la CUP a la Seu d'Urgell / @CUP_AltUrgell

Bernat Lavaquiol i Núria Valls encapçalaran la candidatura de la CUP a les eleccions municipals a la Seu d'Urgell. Així s'ha fet saber en un acte públic que la CUP ha organitzat, aquest dijous, a la Sala La Immaculada de la capital urgellenca.

L'acte, on s'ha donat a conèixer els dos primers candidats de la formació anticapitalista per a les eleccions del maig vinent, forma part de la campanya 'Un país en marxa. Gent que lluiti és el que cal', i ha comptat amb la participació de la diputada al Parlament de Catalunya, Eulàlia Reguant, i de Gemma Codina, membre del Secretariat Nacional de la CUP.

Eulàlia Reguant acte CUP la Seu
Eulàlia Reguant intervenint, aquest dijous,  a l'acte de la CUP a la Seu d'urgell / @CUP_AltUrgell

El passat 27 de novembre, l'assemblea local de la CUP va confirmar els candidats a les pròximes eleccions a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. El col·lectiu també va fer un primer balanç de la legislatura i va començar a valorar propostes de cara a l'elaboració del programa electoral.

Una presència modesta però ascendent

A les eleccions municipals de 2015, la CUP va irrompre per primera vegada a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, aconseguint 432 sufragis (8,52%), en la primera ocasió en què es presentava. D'aquesta manera, Pau Lozano va esdevenir regidor electe. Al cap de quatre anys, a les eleccions municipals de 2019, la candidatura CUP-AMUNT va obtenir dos representants i 517 vots (9,21%). Xènia Antona i Bernat Lavaquiol han estat, durant aquests quatre anys, regidors del plenari municipal.

CUP acte la Seu candidats municipals 2023
Eulàlia Reguant i Gemma Codina, aquest dijous, a l'acte de la CUP a la Seu d'urgell / @CUP_AltUrgell

La presència de Bernat Lavaquiol al primer lloc de la candidatura cupaire de la Seu d'Urgell podria suposar un revulsiu per a la seva formació i la possibilitat d'incrementar el nombre de suports. Bernat Lavaquiol, té 28 anys, és enginyer agrònom i forestal i, a part de ser regidor de la CUP a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, és portaveu de la Plataforma STOP Jocs Olímpics 2030, fet que li ha comportat una gran activitat pública i li ha proporcionat força presència mediàtica al llarg d'aquest últim any. 

Per la seva banda, Núria Valls té 27 anys, és psicòloga amb màster en Intervenció Social en les Societats del Coneixement i forma part de la Xarxa de Suport Mútu, de l’Ateneu de l’Alt Urgell, del Col·lectiu Feminista i milita a l'organització Endavant.