INTEGRACIÓ SOCIAL

La Fundació Privada Integra Pirineus gestiona el programa “SIOAS” a l'Alt Urgell

La Fundació Privada Integra Pirineus gestiona per primer any a l’Alt Urgell, el programa de Serveis Integrals d’Acompanyament, Orientació i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns de salut mental (SIOAS 2022).
Programa SIOAS 3
photo_camera La Fundació Integra Pirineus gestiona el programa “SIOAS” a l'Alt Urgell / integrapirineus.com

El programa està adreçat específicament a 10 persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns de salut mental que vulguin treballar o busquin una millora ocupacional i finalitza el 30 de Juny del 2023.

Comptarà amb atencions individuals i formacions presencials que s’impartiran tant en format individual com grupal, englobant formacions en orientació laboral, informàtica i competències transversals com per exemple: habilitats en comunicació, resolució de conflictes, intel·ligència emocional...

Aquest està subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball i objecte de cofinançament per part del Fons Social Europeu, i ofereix itineraris personalitzats d’orientació i formació en competències que facilitin la recerca de feina, a més de períodes de pràctiques en empreses ordinàries per facilitar la incorporació al món laboral. Sempre des de l’acompanyament i el treball amb suport.

Amb aquesta nova incorporació a la gestió de programes ja són 4 els que condueix Integra Pirineus: MAIS Alt Urgell, MAIS Cerdanya, SIOAS Cerdanya i SIOAS Alt Urgell.

IMG_20220428_124428 (1)
La Fundació Integra Pirineus gestiona el programa “SIOAS” a l'Alt Urgell / integrapirineus.com

Aquest 2023 també serà el segon any que Integra Pirineus gestiona el programa SIOAS a la Cerdanya. La convocatòria 2021/2022 ha estat un èxit, amb 24 persones participants, 145 hores de pràctiques i 6 persones participants inserides a l'empresa ordinària, és a dir, aquestes persones han aconseguit un contracte laboral d’un mínim de noranta dies, amb una jornada de treball de com a mínim del 50%.

També a la Cerdanya i l’Alt Urgell la convocatòria 2021/2022 del Programa Mesures Actives d’Inserció Sociolaboral (MAIS) han tingut 70 persones participants, 306 hores de pràctiques, 26 persones han trobat feina , de les quals, 14 han treballat com a mínim 3 mesos amb una jornada superior al 50% en empreses d'ambdues comarques.

Enguany, queden places disponibles per participar al Programa SIOAS 2022/2023. Els requisits a complir són: tenir una discapacitat intel·lectual reconeguda amb un certificat de discapacitat, o un trastorn de la salut mental i estar realitzant un seguiment psicològic o psiquiàtric. A més, cal que els persones vulguin treballar o buscar una millora de feina.

Les persones interessades en participar-hi o que vulguin tenir més informació del programa, es poden posar en contacte amb Integra Pirineus enviant un correu electrònic a [email protected] o trucant a 973 35 29 66.