19.01.2022 |
Viure als Pirineus

Berén obre un petit museu d’objectes antics de pagès 

La inauguració, que es va fer la vigília de la festa de sant Quiri i santa Julita, va ser precedida del Primer Concert de Sant Quiri amb l'actuació musical del grup de corda format per Joan i Edmon. Berén és un poble del municipi de Valls d'Aguilar.

IMG_4465
Una imatge de l'interior del museu.
Berén obre un petit museu d’objectes antics de pagès 

El passat 17 de juny per la tarda al Paller del Sergi de Berén, es va fer l'acte de inauguració d'un petit museu d'objectes antics de pagès. L'exposició està dividida en tres espais que agrupen els objectes d’abans típics de les cases de pagès i les eines que es feien servir en les feines al camp. En una sala destaca la recreació d'una casa de pagès, en un altra els carros i en el tercer espai la quadra dels animals i les eines del camp.

L'endemà de la inauguració del petit museu, tot i la forta calor que feia, al migdia els veïns dels pobles de la vall van celebrar la missa a Sant Quiri, que com cada any va acabar amb el cant dels goigs dedicats a sant Quiri i santa Julita. Després de la missa els assistents van continuar la celebració, uns a baix a la serra de sant Quiri i els altres als seus respectius pobles.

Berén obre un petit museu d’objectes antics de pagès 
Comentarios