17.05.2022 |
Viure als Pirineus

Lliurats els premis de la segona edició del concurs de contes Joles Sennell

Biel Balcells Vilaseca (categoria A), Laura Rabassa Guerrero (categoria B), Pau Martí Clotet (categoria C), Roger Gravet Choy (categoria D) i Ruth Tormo Benavent (categoria E), guanyadors del certamen

foto
Guanyadors i membres del jurat.
Lliurats els premis de la segona edició del concurs de contes Joles Sennell

La Biblioteca Sant Agustí ha acollit aquest passat dissabte, 1 de juliol, el lliurament dels premis als guanyadors de la segona edició del concurs de contes infantils Joles Sennell.

El concurs literari, promogut per la Biblioteca Sant Agustí i RàdioSeu, ha comptat novament amb cinc categories, segons l'edat dels autors. Pel que fa a la categoria A, dels 10 als 11 anys, el conte guanyador ha estat L’avi i l’alzina, escrit per Biel Balcells Vilaseca, de la Seu d’Urgell. El també urgellenc Marcel Gabarró Graset ha estat l’autor de la història finalista, El llapis i la goma.

En la categoria B, dels 12 als 13 anys, s'ha premiat el conte El fantasma dels Pirineus, de Laura Rabassa Guerrero, de la Seu d’Urgell. D'altra banda, l'autor del relat finalista ha estat Mingos Campos Gomes, amb Un noi de la guerra.

En les categories C i D, dels 14 als 15 anys, i dels 16 als 17 anys, només s’ha triat un guanyador. En el primer cas ha estat premiat Pau Martí Clotet, de la Seu d’Urgell, amb el conte El joglar del comte. Pel que fa a la categoria D, el jurat ha triat la història L’àvia Maria, escrita també per un jove de la capital de l’Alt Urgell, Roger Gravet Choy,

Finalment, el conte guanyador de la categoria E ha estat La lletra difícil, de Ruth Tormo Benavent, de Sant Feliu de Llobregat. Josefa Clop Segú ha estat l'autora del conte finalista: La natura és ben curiosa.

Col·laboradors i patrocinadors del concurs literari

En la realització del concurs, hi ha col·laborat, a més de l’Ajuntament de la Seu, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i el Servei Educatiu de l'Alt Urgell-Cerdanya. Els patrocinadors han estat La Caixa, Microseu, Grau i Grau S.L., la Mútua Comarcal de la Seu d'Urgell i Cinemes Guiu.

L'organització del certamen literari també compta amb la implicació de la Llibreria Fiord, la Llibreria Purgimon, la Llibreria Salvat, la llibreria 4 fulls, BBVA, la Central de Biblioteques de Lleida del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Edicions Salòria. El valor dels premis ha superat enguany els 1.700 euros.

Jurat

El jurat del concurs ha estat format per Laura Casanovas, guanyadora de la categoria d’adults d’una edició anterior; Lourdes Esteve, directora de la Biblioteca Sant Agustí; Marta Pujantell, directora de RàdioSeu; Isabel Rodríguez, docent del Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya; Montse Rollán, una de les impulsores del concurs i bibliotecària de la Biblioteca Comarcal Josep Finestres de Cervera; i Gemma Sampons, bibliotecària de la Biblioteca Pública del Govern d’Andorra.

Lliurats els premis de la segona edició del concurs de contes Joles Sennell
Comentarios