Batalla defensa que Lleida, el Pirineu i l’Aran conservin tots els diputats

Albert Batalla, diputat de CiU al Parlament, ha intervingut aquest dijus al migdia durant el debat d’una moció presentada pel PSC sobre les polítiques del Govern a Lleida, el Pirineu i l’Aran. El diputat ha emplaçat Òscar Ordeig a “defensar el territori, convencent el PSC perquè no prosperi el seu model de llei electoral, perquè el territori conformat per Lleida, el Pirineu i l’Aran no perdi 4 diputats”.

Albert Batalla
photo_camera Albert Batalla, en un acte de partit.

El diputat de CiU ha fet aquest prec i ha qualificat la moció del PSC de “ser una carta als reis” perquè contenia demandes de caràcter pressupostari que no s’adequaven a la realitat de les finances de la Generalitat. “Han pensat més en les eleccions del 24 de maig i en els titulars dels diaris que en trobar solucions pel territori”, ha lamentat Batalla, afegint que la crisi, l’ofec i l’herència rebuda fan que la Generalitat tingui un 20% menys de pressupost que el 2010. El diputat pirinenc ha detallat que la moció debatuda és “un llistat interminable de 43 punts, sobre els que ens hem de posicionar amb només cinc minuts”. Per això, el diputat de CiU ha emplaçat el PSC a fer “un debat serè, si realment volen defensar el territori”.

Batalla ha proposat esmenes perquè algunes propostes de la moció poguessin prosperar i el grup de CiU ha votat favorablement alguns punts de la moció. No obstant això, el diputat ha deplorat “el mètode de perdigonada al que ens porta un debat superficial i tàctic, i no fer-ho en profunditat per trobar solucions útils i possibles pel territori”. 

El consorci, “un debat des de les direccions dels partits”

Des de CiU, també ha criticat que el consorci sanitari de Lleida “s’estigui convertint en un debat suportat per les direccions i fa que els diputats de Lleida no vegin les oportunitats que estem perdent per no tirar endavant un instrument com aquest”, ha concretat.

D’aquesta manera; ha afirmat que per part dels diputats del territori, “l’instrument del consorci hauria de ser ben defensat i no deixar-lo en mans de les direccions dels partits per voler criticar el conseller de Salut”. 

Treballant en el túnel de Tresponts

Durant el debat de la moció també s’ha tractat el condicionament de la carretera C-14. Batalla ha recordat que el Govern de la Generalitat està treballant en el túnel de Tresponts: “S’està acabant la redacció del projecte i s’estan buscant els 21 milions, i quan es tinguin es farà el túnel”. 

Albert Batalla ha recordat el suport del grup parlamentari de CiU als treballadors afectats per l’expedient de regulació d’ocupació de l’empresa Indox a Tàrrega. I també ha subratllat que el Govern s’ha posicionat en contra de la presa projectada per Endesa al congost de Mont-rebei i que finalment aquesta no es farà.