EXPOSICIONS

L’exposició sobre el 'Dany cerebral adquirit' impulsada per ASPID arriba a la Seu d'Urgell

"Dues cares, mirades des de dins i des de fora del dany cerebral" es podrà veure fins al 6 de febrer al 'Centre Cívic El Passeig' 

Expo dany cerebral adquirit 2
photo_camera L’exposició sobre el 'Dany cerebral adquirit' impulsada per ASPID arriba a la Seu d'Urgell / laseu.cat

La sala polivalent del centre cívic el Passeig acull l’exposició ‘Dues Cares: Mirades des de dins i des de fora del Dany Cerebral Adquirit’, una mostra creada per la Plataforma Espanyola pel Dany Cerebral Adquirit que busca oferir un punt de vista diferent per donar visibilitat a aquest col·lectiu i brindar la possibilitat al públic en general de conèixer i reconèixer aquesta afectació, així com la realitat que viuen les persones i famílies que ho pateixen.

Expo dany cerebral adquirit 1
L’exposició sobre el 'Dany cerebral adquirit' impulsada per ASPID arriba a la Seu d'Urgell / laseu.cat

L’exposició, oberta de manera oficial aquest matí, ha estat presentada per Maria Rosa Sarradell, referent a l’Alt Urgell de l’Àrea d’Integració Laboral d’ASPID, i la tinent d’alcalde d’Acció Social de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Christina Moreno.

‘Dues Cares: Mirades des de dins i des de fora del Dany Cerebral Adquirit’   

La mostra la conformen 33 obres fotogràfiques que reflecteixen altres tantes històries de lluita i superació. L’objectiu de l’exposició és que el visitant pugui entendre i conèixer les causes principals del dany cerebral adquirit i com canvia, de manera dràstica, la vida de qui el pateix i de totes les persones que són al seu voltant. Aquest viatge arrenca amb la mostra de diverses fotografies que mostraran les afeccions més comunes del DCA com ara tumors, ictus, traumatismes, etc.

Expo dany cerebral adquirit 3
L’exposició sobre el 'Dany cerebral adquirit' impulsada per ASPID arriba a la Seu d'Urgell / laseu.cat

Hi ha un segon espai on el públic pot descobrir una col·lecció d’imatges fotogràfiques -obra del fotògraf Cuco Cuervo- on el pacient afectat pel DCA està al costat d'una persona important a la seva vida. Cada retrat va acompanyat d’un vídeo on els protagonistes fan una descripció de l’afecció del pacient i qui l’acompanya a la imatge.

L’exposició es podrà visitar de dilluns a divendres fins el dia 6 de febrer. L’entrada és lliure.