EDUCACIÓ

Aquest dijous arrenca el 9è Congrés d’Educació i Entorn de la Seu d’Urgell

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, i la ministra d'Andorra, Ester Vilarrubla, inaugurarà una nova edició del congrés que enguany se centra en la transformació educativa, posant l’accent en les xarxes i el lideratge pedagògic. 

Congrès educació i entorn
photo_camera Imatge de anterior edició del Congrès d'Educació i Entorn de la Seu d'Urgell/govern.cat

Aquest dijous 30 de maig, a dos quarts de set de la tarda, tindrà lloc a la Catedral de Santa Maria d’Urgell la inauguració de la novena edició del Congrés d’Educació i Entorn de la Seu d’Urgell. 

L’acte inaugural anirà a càrrec del conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior d’Andorra, Ester Vilarrubla, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro

Després dels parlaments de les autoritats esmentades, l’acte inaugural seguirà amb l’espai de diàleg entre Xavier Prats, assessor de Tech for all i exdirector general d’E i Cultura a la Comissió Europea, i Mar Camacho, directora general d’Innovació, Recerca i Cultura digital del Departament d’Educació, que versarà sobre cap a on va l’educació.  

cropped-logo-congres-2019-A4-3

Transformació educativa, xarxes i lideratge pedagògic   

El Congrés d’Educació i Entorn, que se celebrarà a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell de dijous 30 de maig a dissabte 1 de juny, té el propòsit de centrar-se en el concepte de transformació educativa, posant l’accent en les xarxes i el lideratge pedagògic com a elements cabdals per a la millora i la qualitat del sistema educatiu. 

En aquesta ocasió s’hi enllacen elements de recerca, ciència i pràctica educativa. Es definirà, així, la innovació pedagògiques com a mitjà que acompanya cap a la transformació dels centres i processos educatius, amb la participació i la mirada de personalitats d’àmbit internacional i territorial. 

3 jornades i 300 participants 

El congrés se celebrarà a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell des de dijous 30 de maig i fins dissabte 1 de juny, i comptarà amb la participació de 300 persones, entre docents de centres educatius i d’universitats, tècnics i tècniques municipals, diferents agents socials, entitats i institucions sensibilitzades amb l’educació del país. 

Durant les tres jornades del Congrés, hi confluiran ponències i punts de trobada que faran emergir coneixements, evidències en la recerca, continguts i el diàleg i la interacció entre diversos actors de l’educació.   

En aquest congrés hi participaran professionals de renom internacional en el món de l’educació com José Weinstein, gerent del centre d’Innovació en Educació del Consell Nacional xilè i exministre d’Educació del Govern de Xile; Àngel Castiñeira, director de la Càtedra de Lideratge i Governança Democràtica de la Universitat ESADE-Ramon Llull i director del Departament de Ciències Socials d’aquesta mateixa universitat; o Verónica Boix Mansilla, directora del projecte Project Zero de la Universitat de Harvard i presidenta del Future Learning School. 

A més a més, també hi destaca la participació del doctor en Biologia i expert en neurociència i divulgador científic, David Bueno, que parlarà sobre El cervell com a model: de les xarxes neuronals a les eductives (i viceversa), en el marc d’un sopar-tertúlia que se celebrarà a l’Hotel el Castell de Ciutat, aquest divendres 31 de maig, a dos quarts de deu de la nit. 

Cloenda del congrés 

El 9è Congrés d’Educació i Entorn de la Seu d’Urgell es clourà dissabte 1 de juny, a l’una del migdia, en un acte que anirà a càrrec de Josep Vallcorba, director general de Currículum i Personalització del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.