ESTUDIS UNIVERSITARIS

Aprovat el conveni per implantar a la Seu el grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport

Francesc Viaplana assegura que el curs començarà aquest setembre i les classes s'impartiran, provisionalment, al Centre Cultural Les Monges
Nuria Vilarrubla
photo_camera La palista Nuria Vilarrubla al Parc olímpic de la Seu d'Urgell/Cadi Canoë Kayak

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns el conveni de col·laboració per a implantar el Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la Universitat de Lleida a la capital de l'Alt Urgell.

El vicealcalde urgellenc, Francesc Viaplana, la destacat la importància del conveni aprovat, que ha de permetre començar el curs universitari el proper setembre. Segons ha explicat Francesc Viaplana, les classes s'impartiran durant dos cursos al Centre Cultural Les Monges i es traslladaran posteriorment a un edifici de nova planta, que es construirà a la zona esportiva.

Les classes s'impartiran durant dos cursos al Centre Cultural Les Monges i es traslladaran posteriorment a un edifici de nova planta, que es construirà a la zona esportiva.

Pel que fa al finançament, Viaplana ha explicat que la Diputació de Lleida farà una aportació de 4 milions d'euros i que compatarà amb les aportacions d'altres administracions i del propi ajuntament de la Seu d'urgell. Per la seva banda, la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya es farà càrrec del funcionament ordinari del Grau.

L'aprovació del conveni de creació del Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport  ha rebut el suport de l'equip de govern mnicipal (Junts X la Seu i ERC) i CompromísX La Seu, mentre que la CUP s'ha abstingut.

La regidora de Compromís X La Seu Carlota Valls ha expressat la satisfacció per l'ampliació dels estudis universitaris a la ciutat, però ha apuntat que cal estar atents a les mancances d'altres àrees i nivells educatius, com ara l'oferta formativa per a joves amb discapacitat intel·lectual. Xènia Antona, portaveu de la CUP a l'ajuntament de la Seu d'Urgell va dir que tot i veure amb bons ulls la iniciativa, el seu grup no disposa de tota la informació i "cal estudiar molt bé quina viabilitat tindrà". Antona també creu que s'hauria de debatre qüestions, com la ubicació de les noves instal·lacions o la durada del conveni.

En resposta a la representant de la CUP, el vicelacalde Francesc Viaplana ha insistit que el grau d'INEFC és un projecte estratègic que no es pot demorar més i ha assegurat que se n'ha fet arribar a l'oposició tota la informació i s'ha ofert a facilitar la documentació complementària que se'ls sol·liciti.