INSTITUCIONS

Àngel Rúbio abandona el grup de Compromís X La Seu 'per dignitat', però evita parlar dels motius reals

Àngel Rúbio diu que la seva decisió ve motivada per una qüestió que "afecta la seva persona i la seva dignitat", al marge de les diferències polítiques i partidàries.
photo_camera Àngel Rúbio, a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, quan era Síndic Municipal de Greuges / RÀDIO SEU

El regidor de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Àngel Rúbio, ha abandonat el grup municipal de Compromís X La Seu amb el què s'havia presentat a les últimes eleccions municipals com independent. Ara, des del passat 3 d'octubre, forma part del consistori urgellenc com a regidor no adscrit i com a membre de la Junta de Govern Local, amb veu i sense vot, al marge de Compromís X La Seu. 

Les raons que han portat el veterà regidor a deixar la formació socialista no han transcendit públicament i el mateix Rúbio ha evitat aprofundir-hi, tot i que en la seva explicació, durant el ple municipal del passat 3 d'octubre, parlava de 'decisió complicada, llarga i dolorosa que he hagut de prendre per dignitat' i que arribava a afectar la seva salut. 

Rúbio i Ordeig
Àngel Rúbio amb Òscar Ordeig el dia que es va anunciar la seva s'incorporació a Compromís X La Seu /CXLS 

Comunicat del regidor Àngel Rúbio al ple municipal

"Senyor alcalde, vicealcalde, regidores, regidors, Síndica de greuges, presents a la sala, i als que segueixen aquest Ple a través de mitjans telemàtics, Bona tarda a tothom.
Avui tres d'octubre de 2022, deixo de formar part del Grup municipal de COMPROMÍS X la Seu, i passo a incorporar-me al grup que la llei anomena regidors no adscrits. En poques paraules, continuo en aquest consistori com a regidor sense pertànyer a cap grup polític.
Aquesta ha estat una decisió complicada, llarga, i dolorosa que he hagut de prendre no per capritx, sinó per dignitat, fins i tot per motius de salut.
He intentat reiteradament trobar solucions, que, per una altra part, existien, però un cop més vaig perdre el temps.
Durant els piocs mesos que li queden a aquesta legislatura, continuaré fent el que m'ha agradat fer, treballar per la meva ciutat la Seu d'Urgell, que si no hi vaig néixer, sí que m'ha vist créixer. Estic doncs a la vostra disposició.
Per cloure aquest escrit, permeteu-me que ho faci a través del missatge que fa uns dies em va enviar un amic meu.
Diu així: De vegades el pitjor de les errades que podem cometre és, la de ser una bona persona.
Gràcies."

Tot sembla indicar que la decisió d'Àngel Rúbio ve motivada per una qüestió personal, que afecta la seva persona i la seva dignitat, al marge de les diferències polítiques i partidàries.

Àngel RUBIO Ràdio Seu 2
Àngel Rúbio, a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, quan era Síndic Municipal de Greuges / RÀDIO SEU

El perfil

El nom de l’Àngel Rúbio Salvador ha estat sempre molt lligat a la ciutat de la Seu d'Urgell i al seu teixit associatiu. Rúbio, empresari del sector de l’automòbil fins a la seva jubilació, ha mantingut tothora, des de diferents àmbits, una voluntat de servei a la seva comunitat i un gran sentit institucional. Va participar activament a l’AMPA del col·legi La Salle. Va ser col·laborador des dels inicis amb els primers piragüistes. Ha participat en multitud de celebracions populars: des de la cavalcada de Reis o la Creu Roja fins al tir olímpic, entre d’altres.

En la vida pública ha estat 12 anys regidor per Convergència i Unió a l’Ajuntament de la Seu d'Urgell, així com cap de llista i portaveu de la mateixa formació. També ha estat membre del Consell d’Administració de la societat municipal que gestiona el Parc del Segre. En els darrers anys ha exercit la funció de Síndic Municipal de Greuges amb gran dedicació i amb una plena satisfacció per part de tota la Corporació Municipal.