Amb la presentació del llibre "Trossos de temps de la Seu de postguerra" comença la Primavera de Lletres a la Seu d'Urgell

Aquest divendres, 15 d’abril, a dos quarts de vuit del vespre, tindrà lloc a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell la presentació del llibre de Sol Gasch i Amadeu Gallart ‘Trossos de temps de La Seu de postguerra’ (Edicions Salòria). La presentació d’aquest llibre anirà a càrrec de Marta Pujantell, directora de RàdioSeu, i dels propis autors del llibre.

PRIMAVERAlletres16web
photo_camera El cartell de Primavera de Lletres.

Amb la presentació d’aquest llibre, el Servei de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell obre el programa Primavera de Lletres que engloba un total de sis presentacions literàries.

Amb l’obra ‘Trossos de temps de La Seu de postguerra’, l’Amadeu Gallart i la Sol Gasch fan una revisió de l’època de postguerra a la capital alturgellenca durant la dictadura franquista. Es tracta d’una visió antagònica a la que Javier Galindo planteja al seu estudi dels fets que van succeir l’any 1936 a la Seu d’Urgell. Gallart i Gasch recorden en el seu llibre diferents situacions amargues que van esdevenir al Pirineu durant els anys del franquisme, “sempre amb el preu de callar i de resignar-se a ser súbdits d’una dictadura militar”.

Més presentacions

El Primavera de Lletres seguirà el pròxim dilluns, 18 d’abril, amb la videopresentació del llibre ‘D’elles i d’altres hipèrboles’ de Feliu Ferrer, a càrrec de Jordi Martin Faixes. Tindrà lloc a les vuit del vespre al web www.feliuferrer.cati a www.facebook.com/feliuferrer.
 
Per dimarts, 19 d’abril, hi ha organitzada la presentació del llibre ‘Allò era una altra cosa’ de Carles Dalmau. Aquest llibre, publicat per Editorial Mesclant, serà presentat per Àngel Dalmau i Isidre Domenjó, a les vuit del vespre, al Consell Comarcal de l’alt Urgell.
 
Una altra activitat programa dins del Primavera de Lletres és la presentació del llibre i de la inauguració de l’exposició de les obres originals de l’obra ‘Fauna il·lustrada de l’Alt Urgell’, que tindrà lloc el dimecres 20 d’abril, a les vuit del vespre, al vestíbul del centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell.
 
Una altra presentació que tindrà lloc a la capital de l’Alt Urgell és la del llibre ‘Els ocells de La Seu’, obra de Quim Minoves i Jordi Dalmau. L’obra, d’Editorial Mesclant, es presentarà el dijous 21 d’abril, a tres quarts de vuit del vespre, a la sala la Immaculada.
 
Les presentacions de llibres a la Seu d’Urgell finalitzarà el divendres 22 d’abril, vigília de la Diada de Sant Jordi, amb ‘La maleïda. L’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto’ de Bernat Gassull. L’acte tindrà lloc a les vuit del vespre a la sala la Immaculada.
 
La programació de Primavera de Lletres està coordinada pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, de l’Associació Llibre del Pirineu i Edicions Salòria.