‘XXV Anys JJOO La Seu’92. I la Seu va tocar el cel...’ , la capital alturgellenca commemora el 25è aniversari d’aquesta fita històrica

L'inauguració de l'exposició tindrà lloc aquest dijous 27 de juliol a les 20 hores, a la sala Sant Domènec. En el mateix acte es presentarà el llibre ‘“Els Jocs Olímpics de 1992 i el Parc del Segre”, escrit per Ramon Ganyet.  

expo
photo_camera Cartell exposició dels XXV anys dels JJOO de la Seu 92.

La Seu d’Urgell ho té tot a punt per commemorar el 25è aniversari dels Jocs Olímpics Barcelona’92 que es concentren en una exposició i l’edició d’un llibre dedicats a la capital alturgellenca que va ser Subseu Olímpica amb les proves de piragüisme en aigües braves.

L’acte institucional per inaugurar l’exposició que porta per títol XXV Anys JJOO La Seu’92. I la Seu va tocar el cel...’ tindrà lloc aquest dijous 27 de juliol, a les vuit del vespre a la sala Sant Domènec, i comptarà amb la presència d’autoritats locals, de la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya, així com de Pere Miró, director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional.

En aquest mateix acte també es presentarà el llibre Els Jocs Olímpics i el Parc del Segre a la Seu d’Urgell, preparat per Ramon Ganyet amb l’Editorial Salòria.

L’exposició es podrà visitar fins el dissabte 9 de setembre, dia en que tindrà lloc l’acte de cloenda de la mateixa, i es comptarà amb la presència de tots els equips participants en la Copa del Món que precisament aquell cap de setmana s’estarà celebrant al Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell.

expo2

XXV Anys JJOO La Seu’92. I la Seu va tocar el cel...’

La mostra, que ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell,

presenta els pòsters dedicats als Jocs Olímpics de la Seu d’Urgell i a les competicions oficials de canoa-slalom, des de 1992 fins a 2017, i explica l’impacte del Parc Olímpic del Segre en la ciutat.

Recordem que l’any 1992 Barcelona i la Seu d’Urgell van viure uns dies històrics pel desenvolupament de la ciutat i pels esports. Les infraestructures van millorar, es va construir el parc olímpic i l’eslàlom va incorporar-se definitivament al programa del Comitè Olímpic Internacional.

Des de l’organització dels actes commemoratius es convida a tothom a participar-hi, i molt especialment a totes aquelles persones que van fer l’equip’92 que va contribuir tan decisivament a l’organització dels millors Jocs Olímpics de la història.

expo3