La Festa Major de la Seu proposa més de 90 actes diversos que aposten per les arrels i tradicions urgellenques

La capital de l’Alt Urgell celebrarà la seva festa major del 25 al 29 d’agost

cartell ok
photo_camera Cartell de la Festa Major de la Seu 2017.

Aquest matí s’ha presentat la programació i la imatge de la Festa Major d’enguany de Seu d’Urgell en una roda de premsa encapçalada per la regidora de Festes i Tradicions de l’Ajuntament urgellenc, Sílvia Iscla, juntament amb representants de la Comissió de Festes, associacions, entitats i tècnics municipals que participen en l’elaboració del programa festiu.

La Festa Major de la Seu, que se celebrarà del 25 al 29 d’agost, ofereix un programació amb més de 90 propostes adreçades a totes les edats i a diferents públics. Concretament, se celebraran 5 actes durant els dies previs a la Festa Major, mentre que el gruix important tindran lloc entre el divendres 25 d’agost i el  dimarts 29. Tal i com ha explicat Sílvia Iscla “els actes programats són diversos, fidels a les nostres arrels i tradicions, amb activitats consolidades de fa molts anys, però també de noves que esperem agradin”. “Treballem any rere any per tal de créixer amb qualitat i quantitat d’activitats festives”, ha remarcat Iscla.

Iscla ha volgut subratllar que “una vegada més, l'equip de govern continua potenciant la participació dels clubs, entitats, associacions, consells municipals i conciutadans en general en l'organització de la Festa Major, i gràcies a la suma de l'esforç, l’entusiasme, la il·lusió, les idees i la dedicació de tots ells és una realitat”.

Sense nom

Esport i Festa: 21 activitats*

Pel que fa a la programació esportiva programada per la Festa Major, enguany hi haurà un total de 21 activitats on hi destaquen tres novetats. La primera es refereix al tradicional torneig bàsquet 3c3 que tindrà lloc al Palau Municipal d’Esports en lloc de la plaça Catalunya com era habitual. El motiu del canvi d’ubicació es deu a la incorporació d’aquest torneig al circuit que organitza la Federació de Bàsquet, amb l’objectiu de poder tenir opcions a participar al territorial de la demarcació de Lleida.

L’altra novetat és la que presenta el torneig de tennis que se celebrarà en dues jornades: divendres 25 d’agost, a partir de les quatre de la tarda, es jugarà la fase prèvia, mentre que dissabte 26 se celebrarà, a partir de les nou del matí, la fase final d’aquesta competició que té lloc a les pistes de tennis municipals de la Seu d’Urgell.

La tercera novetat del programa és la celebració el dissabte 26 d’agost d’un concurs hípic territorial, organitzat pel Club Hípic Urgell Pirineus que se celebrarà al Prat del Ganyet, a partir de les nou del matí.

El programa cultural

Pel que fa a les activitats culturals programades hi destaquen el tradicional Teatre de Festa Major, que tindrà lloc dijous 24, a les deu de la nit, amb l'obra “Paradise”, una comèdia construïda des del drama, amb tocs esperpèntics. Consta de tres relats que ens parlen de la família, de la soledat i de l’amor. Cinc actors interpretant amb honestedat a nou personatges que busquen el seu paradís perdut. L’obra està recomanada a partir de 14 anys.

Dissabte 26 d’agost a la tarda, es podrà gaudir de l'actuació castellera dels Castellers d'Andorra, mentre que la colla de geganters i grallers de la Seu, trauran els gegants a ballar amb les diferents colles convidades pels carrers de la Seu.

Enguany el Seu Folk està d’aniversari, celebren 5 anys, a més a més de la Taberna Folk ubicada al Parc del Cadí, dissabte a la tarda i diumenge també hi haurà diversos actes programats.

Una altra novetat programada enguany és un espectacle de teatre al carrer sota el títol LIMITS que tindrà lloc dimarts 29 d’agost, a les set de la tarda, al pati de la biblioteca.

Més de 15 activitats infantils

Per a nens i nenes també hi ha una àmplia programació d’activitats expressament per ells on hi destaquen: els tallers de xapes i de bombolles de sabó que tenen lloc divendres 25 d’agost, a dos quarts de sis de la tarda, a la plaça Joan Sansa; el làser Tag infantil el dissabte 26 d’agost, de deu del matí a dotze del migdia, a la plaça Joan Sansa; tallers d’instruments i danses tradicionals a la Taverna Folk, a càrrec del Pep Lizandra el diumenge 27 d’agost, a un quart de set de la tarda; i el contacontes i tallers a càrrec de Mireia Pellicer i Isidre Domenjó, al Passeig Joan Brudieu el dimarts 29 d’agost, a les onze del matí.

A més a més, seguint el fil d’una de les novetats de l’any passat, hi haurà una activitat per a nadons de 0 a 4 anys, on els més petits podran gaudir de quatre espais diferents: un espai de creació, un de descobriment, un de joc i un de construcció i pintura. Es tracta del Taller d’en Bru que tindrà lloc diumenge 27d’agost, a dos quarts de sis de la tarda, a la plaça Joan Sansa.

Propostes per a joves

De cara a la programació pel jovent, hi destaca que, a més a més dels concerts d'espai casetes, podran gaudir de més de 15 actes: piscina nocturna, de les nou a dos quarts de dotze de la nit, el dimecres 23 d’agost; discomòbil juvenil que tindrà lloc divendres 25 d’agost, a les deu de la nit, a la plaça Joan Sansa; el paint ball programat dissabte 26 d’agost, de dotze a dues del migdia, a la plaça Joan Sansa; el joc de pistes “El cas del collaret robat”, dilluns 28 d’agost, a les cinc de la tarda, a la sala polivalent del centre cívic l’Escorxador;  i la Festa Holly del dimarts 29 d’agost, a tres quarts de vuit del vespre.

Cal remarcar que la gran majoria d'activitats infantils i juvenils programades són peticions del Consell Municipal d'Infants i el Consell Municipal d’Adolescents, els que han participat al programa de Festa Major tot fent arribar demandes d'activitats per les seves edats.

Espai Casetes

Pel que fa als concerts d'espai casetes, durant els dies de Festa Major, es podrà gaudir, ballar, cantar i saltar amb els següents concerts:

-Dissabte 26 d’agost: Buhos, Oques Grasses i el grup de Versions Neon.

-Diumenge 27 d’agost: Porto Bello, Xeic i el grup de versions The Pink Goats.

-Dilluns 28 d’agost: Aspencat, el grup de versions Zaping i el Dj Marçal Ventura.

-Dimarts 29 d’agost: Dj Nuncarguense.

Val a dir que un any més, els grups contractats surten de la suma de les respostes de l’enquesta que l’Ajuntament de la d’Urgell obre sempre després de Festa Major, així com les propostes de la Comissió de Festes i de la Coordinadora de Casetes.

Per altra banda, divendres 25 d’agost se celebrarà el tradicional SeuRock, enguany amb 6 grups locals, mentre que a la pista polivalent de la zona esportiva tindrà lloc el SeuTrònic, de divendres a diumenge de la Festa Major.

Les orquestres

Un any més, la Festa Major de la Seu d’Urgell segueix apostant per tenir, a la plaça Catalunya, bones orquestres per als amants del ball.

- Divendres 25 agost: 2 grups locals: Duo Làser i Duo Bugatti.

- Dissabte 26 agost: Orquestra Europa.

-Diumenge 27 agost: Havaneres amb Arrels de Terra Ferma i l'Orquestra Madison.

- Dilluns 28 agost: Orquestra Nova Blanes.

- Dimarts 29 agost: La Principal de la Bisbal.

Concerts a la plaça del Camp del Codina

A la plaça del Camp del Codina, amb l'objectiu de continuar potenciar l'ambient festiu al centre de la ciutat, es podrà gaudir durant les nits de divendres 25, dissabte 26 i diumenge 27 d’agost, a partir de les 23 hores, concerts de diferents estils.

- Divendres 25 agost: Dj Nez (punxarà música revival) i el grup de versions La secreta (música dels anys 60',70',80' i 90').

- Dissabte 26 d’agost: Dj Nez (música pop) i el tribut a Sabina amb Enemigos íntimos

Menú i vermut de Festa Major

Una edició més, urgellencs i visitants trobaran la implicació de l'Associació d’Hostaleria de la Seu, ja que alguns restaurants i bars disposaran del Menú i el vermut de Festa Major realitzat amb productes locals. El llistat dels establiments que els oferiran es podrà trobar al llibret de Festa Major.

Imatge de la Festa Major 2017

Per cinquè any consecutiu, l'Ajuntament de la Seu d’Urgell ha tret a concurs l'edició del programa de festa major que través d'un jurat compost per diferents tècnics municipals han valorat totes les propostes presentades. L'empresa guanyadora d'aquesta edició ha estat Formes.

Tal i com ha explicat la regidora de Festes i Tradicions de l’Ajuntament urgellenc “es torna a apostar per una imatge més nostra, una imatge que torna a identificar un any més la nostra ciutat, els nostres conciutadans i la nostra Festa Major”.