Albert Batalla remarca un lleu canvi de tendència de la Seu d'Urgell cap a la millora econòmica i social

Aquest matí Albert Batlla i Anna Vives durant l'esmorzar-trobada informativa que han mantingut amb els periodistes del territori.
photo_camera Aquest matí Albert Batlla i Anna Vives durant l'esmorzar-trobada informativa que han mantingut amb els periodistes del territori.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, juntament amb la tinent d'alcalde i regidora de Comunicació de l'Ajuntament urgellenc, Anna Vives, ha protagonitzat aquest matí un esmorzar-trobada informativa amb els representants dels mitjans de comunicació del territori, per tal de fer un repàs de la feina feta per l'equip de govern que encapçala, durant l'any 2014.

Albert Batalla ha explicat, a grans trets, les accions més importants que des de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell s'han portat a terme durant aquest darrer any “fortament impregnades de compromís social i d'esforç col·lectiu per deixar enrere la crisi”. Aquestes accions s'han emmarcat en quatre eixos principals: la recuperació econòmica, la cohesió social, la gestió municipal i les inversions a la ciutat.

Exemples més significatius

Com a exemples de l'acció de govern, Batalla ha subratllat, entre molts d'altres, la feina feta perquè aquest any la Seu d'Urgell hagi assolit una xifra rècord en l'acollida de congressos, trobades i activitats turístiques, que han comportat un impacte econòmic positiu per la ciutat d'1 milió euros.

Pel que fa al manteniment de la cohesió social, ha destacat la feina feta des del Consorci d'Atenció a les Persones, des d'on s'ha treballat intensament per tal de contribuir a mitigar les dificultats de les famílies més vulnerables.

També ha remarcat, com a mesura de suport a empreses i famílies, el fet de no apujar els impostos per sisè any consecutiu; els 30.000 euros adreçats a subvencionar autònoms i nous negocis, així com la constitució de la taula de comerç entre l'Ajuntament i UBSU per tal de dinamitzar el comerç de la Seu.

Pel que fa a les inversions, Albert Batalla ha assenyalat el pla d'inversions de més de 3 milions euros per aconseguir una “ciutat més endreçada”.

En refeència al deute públic, l'alcalde urgellenc ha fet incís en la reducció que s'ha aconseguit en els darrers tres exercicis amortitzant 3,4 milions d'euros.

Albert Batalla també ha subratllat que l'obertura de l'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell com a infraestructura d'ús públic que “obre una nova oportunitat turística, econòmica, laboral i de desenvolupament molt important per la ciutat”.

Canvi de tendència

Davant d'aquestes dades, l'alcalde de la Seu d'Urgell ha assegurat que “lleument, experimentem un canvi de tendència. I aquest canvi -ha afegit Albert Batalla- l'estem fent a partir de l'esforç de tots els urgellencs, l'ajuntament hi acompanya tant com pot”.

Batalla ha manifestat, també, que “som conscients que ens queda molta feina a fer perquè aquest canvi de tendència sigui una realitat sòlida i arribi a tothom. No deixarem d'esforçar-nos i de treballar intensament amb aquest objectiu en el nostre punt de mira”.