28.01.2022 |
Viure als Pirineus

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell obre un nou programa de formació de joves

participants en la branca forestal de l’anterior programa de Joves per l’Ocupació
participants en la branca forestal de l’anterior programa de Joves per l’Ocupació
El Consell Comarcal de l’Alt Urgell obre un nou programa de formació de joves

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell està posant en marxa l’aplicació del Programa d’experiència professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya, més conegut amb el nom “Joves per l’Ocupació”. Aquest programa està finançat pel departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i la Unió Europea mitjançant el Fons Social Europeu i es vehicula a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

La novetat d’enguany és que els joves que vulguin participar en el programa prèviament hauran d’estar inscrits a la Garantia Juvenil, una iniciativa europea que afecta tots els joves entre 16 i 25 anys que no estiguin estudiant ni treballant, amb l’objectiu de garantir que puguin rebre una oferta d’ocupació, educació contínua o pràctiques.

Aquesta és la tercera vegada que l’Alt Urgell emprèn un programa d’aquestes característiques, ja que l’any 2010 va participar del programa aleshores anomenat “Suma`t”, i posteriorment, entre 2011 i 2014 s’han realitzat dues edicions del Programa Joves per l’Ocupació amb un total de 121 joves formats. Pel què fa a la inserció laboral, es van signar 44 contractes. A la fi del programa Suma’t es van renovar un 20% dels contractes, mentre que en acabar primer programa de Joves per l’Ocupació se’n va renovar el 39,5 %

Enguany, el Consell Comarcal torna a apostar per un projecte que ha de permetre la millora de l’ocupabilitat dels joves alturgellencs amb més mancances formatives, alhora que els proporcionarà l’oportunitat d’aconseguir una formació professionalitzada vinculada a les empreses del territori que permeti una futura inserció laboral.

Les branques professionals que es contemplen inicialment són les d’hostaleria i forestal. Aquestes branques són modificables i s’acabaran de perfilar un cop realitzades les entrevistes individualitzades amb els joves interessats en participar del programa.

El programa està obert a persones de 16 a 25 anys, que estiguin desocupades i tinguin una baixa qualificació i/o dèficits formatius a causa dels quals hagin abandonat el sistema educatiu. El programa, que durarà fins a finals de l’any 2015, constarà de 300 hores de formació.

A la segona fase del programa, el teixit empresarial és clau pel seu desenvolupament. Les empreses poden acollir-se tant a la Garantia Juvenil com al Programa Joves per l’Ocupació i contractar aquests joves amb unes condicions molt avantatjoses.

Els joves interessats a participar del programa en poden demanar més informació a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell o al CETAP-Telecentre. També es pot consultar el lloc web de l’Oficina de Treball: www.oficinadetreball.cat.

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell obre un nou programa de formació de joves
Comentarios