EDUCACIÓ

28 parelles de persones grans i adolescents de la Seu es coneixen després de mantenir una relació epistolar

Aquest matí ha tingut lloc la trobada de final de curs entre els i les participants del projecte intergeneracional ‘Ens escrivim’.
Ens escrivim 2024-2
photo_camera Retrobament de persones grans i adolescents participants en el projecte intergeneracional 'Ens escrivim' / laseu.cat

La sala de la Gent Gran del centre cívic El Passeig de la Seu d’Urgell ha acollit aquest matí el retrobament de persones grans i adolescents participants en el projecte intergeneracional 'Ens escrivim'.  

La trobada ha posat el colofó al carteig entre 28 parelles, formades per gent gran i alumnes de tercer curs d'ESO del col·legi La Salle, sense desvetllar la seva identitat, i que avui s’ha pogut conèixer personalment.

Ens escrivim 2024-6
Retrobament de persones grans i adolescents participants en el projecte intergeneracional 'Ens escrivim' / laseu.cat

En aquesta trobada dels i les participants del projecte 'Ens escrivim' cada parella ha rebut un diploma amb el nom de la persona gran i del o la jove estudiant amb qui s’ha escrit des del passat mes de febrer com a record d’aquesta experiència intergeneracional. L’alcalde de la Seu Joan Barrera i la regidora de Gent Gran, Paqui Gómez, han estat els encarregats de lliurar els diplomes a cadascuna de les parelles epistolars.

L’acte ha finalitzat amb un esmorzar de germanor entre tots els i les participants d’aquesta iniciativa i una foto de família.

Ens escrivim 2024-4
Retrobament de persones grans i adolescents participants en el projecte intergeneracional 'Ens escrivim' / laseu.cat

El projecte Ens escrivim, que es va iniciar el 2012, consisteix en que persones i persones joves es vagin comunicant al llarg del curs escolar a través d’una carta manuscrita redactada per cadascuna de les dues parts. A cada alumne participant en el projecte se li atorga una parella, és a dir, una persona gran, que a través de les cartes es presenta i parla sobre ells mateixos i la seves vides, sense desvetllar mai la seva identitat. 

La primera carta l’escriu la persona gran cap a l’alumne assignat, mentre que l’alumne respon al seu company d’epístoles. D’aquesta manera, l’activitat s’ha anat repetint fins el passat mes de maig.

Ens escrivim és una proposta endegada per la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, juntament amb l’Oficina Jove de l'Alt Urgell, amb la participació del Col·legi La Salle.