Món Màgic

14 establiments de la Seu proposen el Dolç Màgic i els Sabors de Nadal

Avui s’han presentat les diferents propostes gormandes que 14 establiments de la Seu d’Urgell han elaborat en el marc del Món Màgic de les Muntanyes per assaborir el Nadal

IMG_7459
photo_camera Imatge de la presentació dels Dolços Màgics i Sabors de Nadal

La presentació ha anat a càrrec de la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, juntament amb els representants dels forns, pastisseries, carnisseries i altres comerços de la ciutat que durant les festes nadalenques comercialitzen els seus productes gastronòmics elaborats expressament per l’ocasió. 

Mireia Font ha explicat que després de l’èxit de les dues primeres edicions del Dolç Màgic, enguany s’hi han volgut sumar tres forns més, i alhora s’ha creat una nova aposta gastronòmica com és el Sabors de Nadal que incorpora quatre carnisseries i xarcuteries, una fruiteria i una cafeteria i teteria. “L’objectiu és portar a taula i poder assaborir el Món Màgic de les Muntanyes, amb productes gormands que ens identifiquin durant les festes de Nadal”. Font ha afegit que amb aquesta acció “volem vincular tant el sector pastisser i forner de la ciutat com d’altres establiments alimentaris en la programació d’activitats de Nadal”. 

Cadascun dels 14 establiments que participen en aquesta campanya nadalenca  estan identificats a la porta amb un minairó d’alumini de mida real, així com un cartell identificatiu tant del Dolç Màgic com dels Sabors de Nadal. 

Dolços, carns, embotits, fruites i verdures i infusions 

Els 8 establiments que ofereix el Dolç Màgic de les Muntanyes que s’identifica amb el Nadal a la Seu d’Urgell són els següents: laPastisseria Cadí que ha tornat a crear una galeta en forma d’avet de Nadal feta de pesca seca -inspirada el conte dels Minairons- banyada de xocolata i decorada amb boletes de color; la Pastisseria Leiva ha elaborat enguany una nova galeta de mantega, cookies, banyada de xocolata amb un toc de purpurina daurada; els forns de pa Duat i Sansa, proposen per aquestes festes un panet de Viena a base de xocolata blanca i negra, mentre que el forn de pa Crosta i Molla, presenta novament un canut del minairó, fet de pasta i farcit de codonyat amb canyella. El forn Serafí també ha elaborat una galeta nadalenca, mentre que el forn Sant Joan també ha elaborat una galeta de mantega amb cara de tió.   

Pel que fa als 6 establiments que proposen els Sabors de Nadal són la Carnisseria Mitjana i la Carnisseria Navinés amb unes llonganisses nadalenques; la Carnisseria Charlie amb tions de pollastre, farcits de pernil dolç i formatge; la Xarcuteria Pagès amb unes secallones nadalenques; la Fruiteria Ca l’Armengoleta amb cistelles i paneres amb fruites tropicals i de proximitat, i de verdures i hortalisses de temporada; i el Cafè dels Escoberts amb dues infusions especials de Nadal, de te negre amb espècies i una tisana d’anís estrellat i altres herbes. 

Tots aquests Dolços màgics i Sabors de Nadal ja es poden adquirir a cadascun dels 14 establiments urgellencs i es podran trobar durant totes els festes nadalenques.