La directora de l'escola de Montferrer i Castellbò denuncia Ensenyament per un presumpte delicte d'assetjament

El conflicte de l'escola Rosa Campà de Montferrer i Castellbò lluny de solucionar-se sembla que cada dia es complica. Aquest mateix dijous, la directora de l'escola, Maria Rodríguez, ha presentat davant dels jutjats de la Seu d'Urgell una querella criminal contra el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i dos inspectors d'aquest departament pels presumptes delictes d'assetjament laboral i coaccions en l'àmbit funcionarial

foto_3217428 (1)
photo_camera La directora Maria Rosa Rodríguez defensarà, també als jutjats, el seu projecte educatiu. Foto: Arxiu ACN

D'aquesta manera, la directora pretén denunciar suposades calúmnies que algunes veus haurien difós sobre la seva persona en els darrers mesos i que tindrien a veure amb la sospita que hauria comès irregularitats en l'exercici de la seva feina. Des de la conselleria es va obrir una investigació el passat 18 de juliol que s'ha resolt, fa aproximadament un mes, amb una falta lleu per haver signat un document sense tenir competències per fer-ho, segons ha dit l'advocat de la directora, Pau Simarro, que creu que tot plegat ha estat una excusa per fer pressió a la docent i intentar que dimiteixi.

La querella presentada aquest dijous arriba després que, des del passat mes de març, la directora del centre s'hagi sentit assetjada, segons Simarro, per, entre d'altres, alguns professors que estan disconformes amb el nou projecte educatiu que es va posar en marxa ara fa dos anys i que va ser aprovat pel Departament d'Ensenyament. En aquest sentit, el lletrat creu que el que els hi sap greu és que l'escola estigui funcionant correctament i generi èxit perquè, assegura, arran del canvi de línia pedagògica s'han gairebé duplicat el nombre d'alumnes, arribant-ne a la vuitantena.

Simarro ha explicat que l'objectiu de la querella és el d'aclarir el conflicte que arrossega el centre des de fa nou mesos, que va comportar una inspecció el passat mes d'abril i pel qual l'AMPA de l'escola es va manifestar el 30 de maig per demanar explicacions a Ensenyament sobre la situació i en defensa de l'actual projecte educatiu.