12 urgellencs finalitzen el curs del Pla de Transició al treball d'auxiliar em vendes

Dotze alumnes de la Seu d'Urgell dels catorze que va iniciar el curs d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic han finalitzat aquesta formació, emmarcat dins dels Programes de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) que organitzen el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament urgellenc.

ferran
photo_camera Imatge de la recepció a l'ajuntament.

D'aquests 12 joves que han passat de manera satisfactòria el curs, 10 seguiran als cicles formatius, mentre que els altres dos joves restants seguiran la seva formació el pròxim curs a l'escola de formació d'adults per poder acreditar l'ESO.

En un acte que s'ha celebrat aquest dilluns al migdia a la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, aquests 12 joves alumnes han rebut una orla en reconeixement de la formació en la qual han participat. Les orles les ha lliurat l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i la responsable territorial del PTI-PTT, Eva Ribera.

A través d'un vídeo elaborat pel professor-coordinador del PFI-PTT de la Seu d'Urgell, Marc Llovera, s'ha donat a conèixer la feina realitzada per aquest alumnes al llarg dels nou mesos de curs. Cal remarcar que a més d'aquest curs, els joves han participat en diversos projectes interdisciplinars com: Activitats Esportives Cooperatives; un taller de lectura o un taller ACTIC, entre d'altres.

Els 12 alumnes, un per un, ha explicat què ha significat per a ells haver pres part en aquest curs. Tots han coincidit que ha estat una “molt bona oportunitat per tornar a enganxar-se als estudis amb il·lusió” i han mostrat la seva satisfacció per haver assolit l'objectiu.

En aquest curs els alumnes han realitzat un total de 225 hores de pràctiques tant en empreses públiques com privades de la Seu d'Urgell, i hi han col·laborat un total d'11 empreses o institucions de la capital alturgellenca.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, els hi ha donat l'enhorabona per haver realitzat aquest curs, i ha esperonat a mantenir una actitud positiva per seguir formant-se com a futurs professionals. “Aprofiteu les oportunitats i seguiu formant-vos com a persones adultes, ja que es trobeu en un moment clau de les vostres vides”. Batalla ha felicitat la feina del professorat d'aquest curs, i en especial, a la tasca de Marc Llovera en aquests darrers cinc anys de cursos del PTI-PTT.

60 joves urgellencs participen del PFI-PTT en els darrers cinc anys

Per la seva part, el professor-tutor del PFI-PTT de la Seu d'Urgell, Marc Llovera, també ha volgut felicitar públicament als 12 alumnes del curs, i ha agraït tant a l'Ajuntament de la Seu com a la Generalitat fer possible el PTT. Aquest agraïment també l'ha fet extensiu a les onze empreses de la Seu d'Urgell i del territori que s'han prestat perquè aquests 12 joves hagin pogut realitzar les seves pràctiques.

Llovera també ha explicat que, en cinc anys de portar-se a terme aquests cursos del PFI-PTT, un total de 60 joves hi han participat de manera satisfactòria, amb una mitjana anual de 12 nois i noies que han completat aquesta formació.

En el seu torn, la responsable territorial del PFI-PTT, Eva Ribera, ha reconegut l'esforç d'aquests 12 alumnes urgellencs, així com a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per creure i participar en els PFI-PTT. Ribera ha animat a aquests joves a seguir estudiant per tenir una bona formació per encarar millor el món laboral.

Programes de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT)

Els Programes de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) s’adrecen als nois i les noies que finalitzen l’etapa de l’ensenyament secundari obligatori sense haver obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria (ESO). Han de tenir 16 anys o complir-los abans del 31 de desembre de l’any d’inici del programa.

La finalitat d'aquests programes és proporcionar una formació bàsica i professional que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat de l'itinerari formatiu, especialment en la formació professional específica de grau mitjà, un cop superada la prova d'accés.


Els programes també donen opció, als joves que ho desitgin, de fer una formació complementària per tal d'obtenir el títol de graduat en ESO.

L'objectiu dels PFI-PTT és que tots i totes les alumnes assoleixin competències professionals pròpies d'una qualificació de nivell 1 dins l'estructura actual del Catàleg nacional de qualificacions professionals i de la formació professional, com també que tinguin la possibilitat d'una inserció sociolaboral satisfactòria i ampliïn les seves competències bàsiques per prosseguir estudis en els diferents ensenyaments.