Vídeos

Presentació Aiguat! 1982 - 2022. Quaranta anys de les inundacions a la comarca de la Seu i Andorra

Presentació de llibre AIGUAT! 1982-2022. Quaranta anys de les inundacions a la comarca de la Seu i Andorra, a càrrec dels seus promotors, Ramon Ganyet, Joan Ganyet i Jordi Mas, amb la intervenció dels alcaldes Amadeu Gallart i Francesc Viaplana.

AIGUAT! 1982-2022, publicat per Edicions Salòria, descriu en 300 pàgines les terribles conseqüències de la riuada que va tenir lloc el 7 i 8 de novembre de 1982. Les inundacions van comportar la pèrdua de vides humanes, la destrucció de cases, ponts, carreteres i altres infraestructures, a més de terrenys agrícoles. El llibre també recull com la societat va fer front als aiguats, i com es van coordinar i executar els treballs de reconstrucció, amb la resposta exemplar de la població i de les administracions públiques davant d’una ensulsiada de magnituds històriques.

Finalment, l'obra -en què també hi ha participat Eron Estany- recopila les vivències d’una trentena d’espectadors directes i de protagonistes dels fets, tant de l'Alt Urgell com del Principat d’Andorra, així com més de 300 fotografies de les riuades. Els testimonis andorrans, recopilats per l’escriptor Iñaki Rubio, aporten informació inèdita en la recomposició de tot allò que va passar fa quaranta anys. 

Més vist