Vídeos

Els nouvinguts, el repoblament del Pirineu en clau formatgera

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell van organitzar dijous 22 de setembre, a les vuit del vespre, la taula rodona ‘Els nouvinguts. El repoblament del Pirineu en clau formatgera’, la qual s’emmarca dins del cicle anual ‘Parlem de formatge’.

En aquesta activitat hi han pres part Arnau Quingles, de la Formatgeria L’Oliva de l’Alt Urgell, Clara Ferrando, de la Formatgeria Casa Mateu del Pallars Sobirà i Isabel Guasch, de Làctics l’Esquella de la Cerdanya. Tres convidats que comparteixen un mateix estil de vida. 

Les Formatgeries

- La formatgeria l’Oliva, és una cooperativa familiar formada per l’Aina, l’Arnau i el Joel. Van marxar de la capital deixant les seves feines per viure de la terra, i donar vida al territori de la comarca de l’Alt Urgell. Van recuperar una pallera de la centenària masia familiar ubicada a Oliana, i amb ella, va ser una manera d’entendre la feina, la vida i el dia a dia.

- Làctics l’Esquella, és un projecte familiar i la formen la Isabel i el Ramon, tots dos

veterinaris que des de fa anys treballen amb les vaques de l’Alt Urgell i Cerdanya. Ara es poden trobar al seu obrador ubicat al centre de Bellver (2018).

- La formatgeria Casa Mateu, és un projecte de la Clara Ferrando, amb el suport de la Núria i el Cristian procedent de Granollers i veïna del petit poble Surp, al municipi de Rialp (Pallars Sobirà) des del 2005. Va començar a elaborar formatges a Casa Mateu el 2007.

Més vist