15.08.2022 |
Viure als Pirineus

TERRITORI I MOBILITAT

El Tren dels Llacs amplia l'oferta i farà 30 viatges a partir del 14 d'abril

Els viatgers a l'anada rebran diferents productes gastronòmics pallaresos i a la tornada un tast de coca de recapte

Imatge general d'un dels vagons del nou comboi de la línia Lleida-La Pobla que aquest dissabte s'ha utilitzat per al recorregut turístic del Tren dels Llacs. Imatge del 30 de juliol del 2016 (horitzontal)
Un viatge del Tren dels Llacs el juliol passat/Estela Busoms
El Tren dels Llacs amplia l'oferta i farà 30 viatges a partir del 14 d'abril

El Tren dels Llacs de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) tornarà a circular a partir del dissabte, 14 d'abril. El tren històric que uneix Lleida i la Pobla de Segur es posa en marxa fins al mes de novembre, amb una ocupació prevista del 98% i amb l'objectiu d'assolir els 7.588 viatgers de la darrera temporada. Aquesta serà la desena edició del Tren dels Llacs i es faran un total de 30 viatges, a les 26 circulacions amb el tren històric i 4 circulacions durant l'estiu amb el panoràmic. Els viatgers podran optar per dur a terme un seguit de visites guiades, tant a la Pobla de Segur com a altres punts del Pallars Jussà. A l'anada rebran l'estoig de benvinguda, format per diferents productes gastronòmics locals, i a la tornada s'oferirà un tast de coca de recapte de Balaguer.

L'itinerari fa sortida de Lleida a les 10.40 h i arriba a La Pobla a les 12.35 h. La tornada s'efectua a les 17 h i arriba a la destinació, Lleida, a les 19 h. Les tarifes del Tren dels Llacs són de 31 euros el bitllet d'adult i 17 euros el bitllet infantil. Els grups de més de 20 persones tenen un descompte especial i els nens a partir de 3 anys accedeixen gratuïtament.

El Tren dels Llacs va néixer l'any 2009 fruit d'una iniciativa conjunta d'FGC i la Diputació de Lleida, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments dels municipis de la línia, per convertir-lo en un referent per a la dinamització econòmica del territori.

Ruta dels Llacs cicloturística

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font,ha presentat aquest dilluns en el si de la Comissió de seguiment del servei de transports de passatgers Lleida - La Pobla - Esterri d'Àneu l'estudi de viabilitat i traçat que ha elaborat el Departament de Territori i Sostenibilitat per a crear la via cicloturística Lleida-la Pobla, Ruta dels Llacs, en el corredor del ferrocarril entre Lleida i la Pobla i amb connexions amb la línia d'FGC. Aquesta ruta s'emmarca en la xarxa de vies cicloturístiques que està desplegant el Departament de Territori i Sostenibilitat per potenciar el cicloturisme, activitat que combina pràctica esportiva i turisme i que té un important potencial econòmic.

 

El Tren dels Llacs amplia l'oferta i farà 30 viatges a partir del 14 d'abril
Comentarios