Riner organitza la I Fira de la Mel amb la col·laboració de la Diputació de Lleida

Riner i la resta dels municipis del Solsonès tenen una gran tradició d’elaboració de mel i aquesta fira pretén donar a conèixer els seus beneficis i les seves varietats.

FIra_mel_Riner_001_VR
photo_camera Imatge de la presentació de la fira.

El proper diumenge, 10 d’abril, el municipi solsonenc de Riner organitza la primera edició de la Fira de la Mel. Aquest dimarts, la Diputació de Lleida ha acollit la presentació d’aquesta fira centrada en un producte tan natural i propi de la demarcació de Lleida com és la mel. Cal saber que en la comarca del Solsonès, per tradició,  hi ha molts aficionats a l’elaboració d’aquest producte de gran qualitat. 

El diputat de la comarca, Eloi Bergós ha acompanyat l’alcalde de Riner, Joan Solà, i el responsable de la fira, Carles Feixas, que han explicat que l’objectiu del certamen és donar a conèixer el patrimoni i la gastronomia de Riner a través d’aquest producte dolç.

Tal i com ha explicat Bergós, la Diputació de Lleida dóna suport a tots els ajuntaments en l’organització de fires a través de la línia específica d’ajuts de fires, ja que són una eina de promoció dels pobles i donen a conèixer els seus productes de proximitat, el seu patrimoni i la seva gastronomia. 

L’alcalde de Riner, Joan Solà, ha ressaltat l’entorn tan majestuós on està prevista la fira, que és la plaça del Santuari del Miracle. Segons ha explicat l’alcalde, les diferents activitats estan emplaçades en aquest santuari amb un retaule barroc excepcional.

Per una banda, Solà destaca la xerrada sobre el món apícola prevista pel dissabte. I per altra, per diumenge, la fira preveu la majoria d’activitats amb uns 25 expositors de parades relacionades amb la mel, les abelles i amb tot allò que se n’extreu.

També hi destaca els tastos de mel i el taller d’elaboració d’espelmes amb cera de mel pels més petits.  Està previst exposar utensilis antics relacionats amb la producció de mel, de propietat dels mateixos veïns de Riner i comarca.

A més, els quatre restaurants de la localitat han preparat una degustació de tapes i un menú especial que té com a protagonista la mel. Aquests restaurants són: El Forn de Su, El Miracle, Sant Ponç i Villaró del Bosc.

Per finalitzar, els organitzadors han avançat que l’Associació del Càncer hi participarà activament per donar a conèixer els beneficis de la mel en la lluita contra la malaltia.