01.07.2022 |
Viure als Pirineus

Rècord d'esquiadors al Pirineu

El Pirineu tanca les vacances de Nadal amb rècord d'esquiadors i plena ocupació hostalera

foto_3297494
Esquiadors a les pistes de Boí Taüll
Rècord d'esquiadors al Pirineu

El Pirineu ha tancat les vacances de Nadal aquest diumenge amb rècord d'esquiadors a les pistes i amb pràcticament un ple absolut en els hotels de la zona. A les estacions de La Molina, Masella i Vallter 2000 s'han venut a l'entorn d'un 10% més de forfets que l'any passat, que ja va ser el millor en nombre de visitants. Unes xifres que fan ser molt optimista al sector especialment de cara a la segona part de la temporada. El director de La Molina, Toni Santmartí, celebra el ritme de vendes i reserves i assegura que costarà molt trobar algú que es queixi de poca feina. Santmartí reconeix que aquest any les vacances han caigut molt bé i això ha contribuït a batre el rècord de l'any passat. Fins i tot s'ha treballat fort els dies abans de Nadal, que tradicionalment eren fluixos, destaca.

El director comercial de Baqueira Beret, Javi Ubeira, s'ha mostrat molt satisfet de l'afluència d'esquiadors durant el període nadalenc tot i que hi ha hagut dies que la meteorologia ha fet la guitza i el vent, la pluja o la boira han obligat a tancar part de les instal·lacions. El cap de setmana que Cap d'Any va ser molt bo i en concret el dissabte 30 de desembre es va arribar als 21.000 esquiadors, un dels millors registres de la història de l'estació aranesa. 

Segons Ubeira, hi havia cert neguit sobre si la situació política podia afectar l'afluència de visitants però finalment no ha estat així: ens hem adonat que si hi ha neu la gent respon i no mira temes polítics, i més ara que està millorant la situació econòmica. Entre les darreres nevades i la neu produïda a Baqueira tenen uns gruixos acumulats d'entre 1,25 i 1,8 metres, amb la qual cosa la base és molt bona i creiem que tenim la neu garantida fins el 8 d'abril, quan tancarem les instal·lacions. 

Cal recordar que els onze complexos hivernals d'esquí alpí i nòrdic, que han invertit enguany 13,25 milions d'euros per modernitzar les seves instal·lacions, esperen vendre aquesta temporada un total de 1.331.000 forfets, un 4% més que passada. La campanya s'allargarà fins a l'abril.

Rècord d'esquiadors al Pirineu
Comentarios