El Parc Nacional d'Aigüestortes ha format més de 500 guies interpretadors amb 25 anys

Més del 90% són de les comarques d'influència, que són els Pallars Sobirà i Jussà, Alta Ribagorça i Val d'Aran

foto_3285769
photo_camera Foto de grup dels assistents a la commemoració dels 25 anys de guies del Parc. Foto: Parc Nacional Aigüestortes

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha celebrat aquest divendres el 25 aniversari del Curs de Guies Interpretadors. Durant aquest quart de segle ha format més de 500 guies. La majoria són de les comarques del Pallars Sobirà (208), el Pallars Jussà (50), la Val d'Aran (74) i l'Alta Ribagorça (130). La resta, un total de 48, de la resta de Catalunya o països com Alemanya, Polònia, Portugal, Israel, Xile o Argentina. El perfil dels alumnes és molt variat i s'hi troba des d'alcaldes i presidents dels Consells Comarcals, a bombers, agents rurals, mossos d'esquadra, professors, guies, periodistes, escriptors o empresaris del senderisme i el medi natural. Boí, Espot, Salardú i la Torre de Capdella, han acollit alguna edició del curs de guies.

La trobada d'aquest divendres ha servit per reconèixer a tots els alumnes i les empreses que han anat creant, vinculades a l'educació i la interpretació ambiental o a la gestió del medi natural o a altres camps professionals relacionats, directament o indirectament, la tasca que estan duent a terme.

La jornada ha començat amb una visita a l'estany de Sant Maurici i la cascada de Ratera seguit d'un dinar per a tots els participants de la trobada a Espot. Per acabar s'ha fet l'acte commemoratiu amb una projecció de fotografies i lliurament dels certificats de la darrera promoció de guies interpretadors.

La commemoració ha comptat amb el president del Patronat del Parc, Josep Enric Llebot i la directora, Mercè Aniz. Així mateix hi ha assistit l'alcalde d'Espot i guia interpretador del Parc, Josep Mª Sebastía, l'alcalde de la Torre de Capdella, Josep Mª Dalmau, el president del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça i guia interpretador del Parc, Josep Lluís Farrero i el vicepresident del Consell Comarcal de Pallars Jussà, Martí Cardona.

comentaris