Un nou mapa recull 35 rutes en BTT pel Parc Natural de l'Alt Pirineu

Per primer cop, un únic plànol-guia inclou totes les rutes de bicicleta de muntanya disponibles a l’àmbit del Parc, 15 de les quals són noves

foto
photo_camera Una imatge del plànol guia de les rutes BTT

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha editat un nou plànol amb les 35 rutes BTT que recorren aquesta àrea. Es tracta del primer mapa de tot l’àmbit del Parc que recull tots els itineraris per bicicleta de muntanya disponibles. I és que, fins ara, aquesta informació era dispersa i cada centre BTT i empresa difonia la seva cartografia pròpia.

Amb aquest nou mapa, l’objectiu és oferir una nova eina al visitant per facilitar no només els recorreguts a peu. Així, es pretén promoure la pràctica d’aquest esport, sempre de manera compatible amb la preservació d’aquest entorn singular.

El nou mapa, d’escala 1:110.000, inclou, d’una banda, 15 rutes noves creades pel Parc amb el suport d’experts d’aquesta disciplina esportiva, i amb el consens dels ajuntaments per on discorren. Els itineraris, que recorren municipis que fins ara no comptaven amb rutes BTT, se senyalitzaran sobre el terreny durant el 2018, previsiblement. D’altra banda, recull també 20 rutes BTT senyalitzades ja existents prèviament, les dels centres BTT de Valls d’Àneu i  l’Alt Urgell, i les rutes BTT senyalitzades per l’Ajuntament de Sort, amb col·laboració amb els ajuntaments de Rialp, Soriguera  i Baix Pallars.

3e8b8ec4-b89a-4e85-a5c9-70832514c2d7

8 rutes BTT amb serveis turístics

Així mateix, el plànol-guia també recull 8 rutes BTT combinades que inclouen serveis turístics autoritzats pel Parc, oferts per diverses empreses a la zona. En general es tracta de travesses d’un o diversos dies, que inclouen allotjament, àpats i serveis turístics addicionals.

Així, es troben rutes en bicicleta de muntanya de diversos dies com ara Saloria Bike TrailPallars Bike TrailTracks Pallars, Cims de l’Alt PirineuPedals de FocTrinxatBtt, i Urgellet Express btt. En coordinació amb empreses de serveis de la zona, aquests itineraris incorporen una oferta d’allotjaments amb mitja pensió, assistència, assegurança, un mapa, el track de la ruta i un obsequi final. En alguns casos, també ofereixen el trasllat de l’equipatge entre allotjaments, guia, lloguer de GPS, lloguer de bicicletes i servei de taxi entre punt inici i final. Per la seva banda, FGC ofereix rutes d’un dia en modalitat descens a Portainé, amb el servei de transport de bici i guia opcional.

A més, la Transpirenaica, ofereix una travessa en BTT autoguiada que travessa tot els Pirineus, del mediterrani al atlàntic, amb dos etapes al Parc Natural de l’Alt Pirineu. 

f1e0178c-24cb-4a7f-8c5f-745a9a5487ae

Nou plànol de senders a peu

A més, el Parc ha actualitzat recentment el plànol guia general que també inclou senders per recórrer a peu. Així, ha incorporat els nous recursos que s’han creat en els últims mesos, com els 14 punts d’informació actuals, nous miradors, itineraris. Recull elements d’interès per visitar el Parc, equipaments culturals, refugis, equipaments i serveis, així com normes, consells i propostes. La impressió s’ha fet amb el suport del Patronat de Turisme Ara Lleida.

Així mateix, els visitants també disposen de 6 plànols guia sectorials específics, que posen el focus en cada una de les 5 valls del parc i en un espai natural singular, amb informació detallada: Valls d’Àneu, Vall de Cardós, Vall Ferrera, Vall de Santa Magdalena, Massís de l’Orri, i Mollera d’Escalarre.