Nordicat planeja crear una app i aplicar les noves tecnologies per a la comercialització de l'esquí nòrdic el 2018

Enguany el projecte ha creat una senyalització conjunta a totes les estacions.

foto_3170453
photo_camera Nordicat planeja crear una app de les estacions de nòrdic. Foto: Ferran Queralt.

El projecte de cooperació Nordicat planeja crear una app de les estacions d'esquí nòrdic de l'Alt Urgell i Cerdanya i aplicar les noves tecnologies per a la comercialització i promoció de l'esquí de fons. Nordicat és un pla estratègic per a la dinamització i promoció conjunta que impulsa el Consorci GAL de l'Alt Urgell-Cerdanya i que compta amb el suport del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i la Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l'Esquí Nòrdic, agrupats en la marca Tot Nòrdic. Enguany el projecte que ja ha realitzat Nordicat ha estat crear una senyalització conjunta a les estacions que inclou planells, senyalització de pistes, mapes en paper i una nova pàgina web. La gerent del consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, Mireia Font, apunta que la implantació de noves tecnologies ha de permetre per exemple vendre forfets en línia.

En relació al projecte que ja ha realitzat Nordicat, Font, ha senyalat que el primer projecte de Nordicat, la senyalització conjunta, ha de permetre poder vendre conjuntament les estacions de nòrdic.

Aquesta senyalització, la novetat més important a les estacions d'esquí nòrdic d'enguany, afecta només a les estacions de l'Alt Urgell i la Cerdanya, Sant Joan de l'Erm, Tuixén-La Vansa, Lles, Aransa i Guils, per tant, les dues estacions del Pallars Sobirà, Bosc Virós i Tavascan, han quedat fora. Font ha explicat que els grups Leader treballen per àmbits territorials i per tant no es podia subvencionar res en una altra comarca. Tot i això, Font, ha remarcat que s'ha passat aquest projecte a aquestes dues estacions per tal que també puguin fer una senyalització igual.