Neix a la Pobla de Segur el primer Festival Transfronterer de Cerveses de Muntanya

Organitzat per la fàbrica de cervesa artesana Ctretze Pirineus i per l’Ajuntament de la Pobla, els propers dies 16 i 17 de juny, coincidint amb la baixada de Falles del municipi, se celebrarà la primera edició del Red Mountain Beer Festival, el primer festival transfronterer de cervesa artesana de muntanya, que té la voluntat de posar en valor les microcerveseries dels Pirineus, els seus impulsors, el territori que les acull i la qualitat dels productes que elaboren.

foto_860181O
photo_camera El llúpol del Pallars que utilitzen per aromatitzar la cervesa CTretze

El protagonisme de les cerveses estarà compartit amb la gastronomia. Una selecció dels millors restaurants del Pallars seran presents a la plaça de l’Ajuntament de la Pobla de Segur amb una oferta de qualitat, singular i atractiva que serà presentada en format de tastos. Es posaran a la venda uns tiquets de degustació que donaran accés tant a cerveses com a gastronomia.

El programa inclou concerts, activitats per a tots els públics, i se suma a la completa programació que l’Ajuntament de Pobla ha preparat amb motiu de les Falles. Seran dos dies intensos on s’alternarà la música i les activitats tradicionals amb una atractiva oferta de menjar productes de proximitat i tastar cerveses de tot el Pirineu.

Gairebé una vintena de cerveseries ja han formalitzat la seva inscripció. Provenen de totes les comarques dels Pirineus catalans i n’hi ha una bona representació de cerveses aragoneses, basques, navarreses i franceses.

Les cerveses se serviran directament des d’una sèrie d’entre 10 i 15 tiradors que hi haurà instal·lats en una llarga barra, des d’on s’aniran punxant els diferents barrils que faran arribar les cerveseries participants. Es podran tastar diferents estils de cerveses d'alta fermentació, les anomenades “Ale”, amb una gran varietat d'estils com les IPA - STOUTS - PALE ALE - PORTER - AMERICAN PALE ALE i mots més que es podran descobrir durant el Festival. N’hi haurà per a tots els gustos i per combinar amb tots els plats.

El Red Mountain Beer Fest s’iniciarà dissabte 16 de juny a les 17.30 h a la plaça de l’Ajuntament, amb l’obertura de la barra i de l’espai Kids Zone, on els nens i les nenes podran gaudir de tallers dirigits i d’un espai de joc lliure. A les 19.30 h es posarà en marxa l’espai gastronòmic, amb plats i platillos dels restaurants de la comarca. A les 20.00 h, a l’interior de la carpa, una sessió de maridatge entre cerveses de muntanya i formatges del Pallars (Formatges Vilavella i Formatge ecològic de Puigcerver). A les 20.00 h, actuació en directe del grup “República Rumbera”. A les 11.00 h, els “Hey, Pachucos” i un DJ seran els encarregats de tancar la nit d’aquesta primera jornada de Red Mountain Beer Fest.

Diumenge, el festival es fusiona amb el tradicional programa de Falles. La jornada d’iniciarà a la plaça de l’Ajuntament, amb el musical Musical ”MusicVille”, a càrrec de les corals “Els raiers” i “Valldeflors“. La Kids Zone obrirà a partir de les 12.00 h amb activitats per a totes les edats. A l’espai gastronòmic, a les 12.30 h, concert de la coral “Verge de Ribera, cor jove i la coral de la Vall Fosca”; a les 13.00 h, vermut musical i gastronomia de muntanya amb “Natros Sols”; a les 20.00 h, concert amb “Natros sols”, i a les 00.30 h, ball de festa major amb el grup BOSSONAYA i DJ.

El Red Mountain Beer fest és una iniciativa público-privada, concebuda amb la finalitat de dinamitzar el territori i de crear una plataforma des d’on visibilitzar i promocionar els productes i els productors del Pirineu; que amb les seves empreses i obradors contribueixen a mantenir una economia viva, especialitzada i creadora de llocs de treball qualificats.

El Festival vol també oferir una proposta d’oci i cultura als pallaresos, i atraure visitants i turistes a partir d’una oferta experiencial i gastronòmica de qualitat.