26.06.2022 |
Viure als Pirineus

La muntanya d'Alinyà, un valor pel territori

L’empresa alturgellenca Aubèrria ha assumit aquest any la gestió de l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà de la Fundació Catalunya-La Pedrera. Agafa el relleu al magnífic equip que, durant més d’una dècada, ha fet de la Muntanya d’Alinyà un lloc de referència per a l’observació de grans rapinyaires.

26PAISATGE738333.TIF
La Muntanya d’Alinyà és un espai paradigmàtic del paisatge del Prepirineu català.
La muntanya d'Alinyà, un valor pel territori

La Fundació Catalunya – La Pedrera posa a l’abast de la societat una xarxa de 25 espais naturals, tots ells força representatius de la diversitat d’ecosistemes i paisatges de Catalunya. D’entre aquests, sobresurt la Muntanya d’Alinyà amb més de 5.000 ha i oferint una gran diversitat d’hàbitats i espècies que hi viuen.

Situada al centre de la comarca de l’Alt Urgell, la Muntanya d’Alinyà és un espai paradigmàtic del paisatge, natural i humà, del Prepirineu català. Des del 1999, aquesta immensa finca ha estat l’escenari de projectes de recerca, d’educació ambiental i de conservació, el més rellevant dels quals ha estat la reintroducció del voltor negre, en col·laboració amb la Reserva Nacional de Caça de Boumort i les entitats Trenca i Grefa. La riquesa del seu patrimoni natural, juntament amb les infraestructures públiques i privades de què disposa, situen la Muntanya d’Alinyà en una posició privilegiada per esdevenir, a més a més, una destinació ecoturística de primer ordre a nivell nacional i europeu.

Amb la intenció de potenciar la descoberta dels seus valors naturals, i fer de l’ecoturisme un motor socioeconòmic, l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà enguany ofereix diverses propostes, recursos i activitats per gaudir de la natura:

Menjant amb Voltors activitat familiar que tots els dissabtes permet descobrir la riquesa de la Muntanya i observar voltors, trencalossos i aufranys de prop, descobrint l’important rol que juguen al medi natural. Voltors de prop va un pas més enllà i ens proposa poder gaudir d’aquests impressionats ocells a escassos metres de nosaltres mentre els fotografiem i admirem des d’un còmode aguait habilitat.

Agrobotiga La Rectoria, punt de trobada dels visitants per rebre informació de les possibilitats de l’espai i on a més, es poden comprar productes de proximitat. Xarxa de senders, amb més de 90 km senyalitzats de diferents longituds i dificultats per descobrir a peu la bellesa de la vall d’Alinyà.

Cursets, xerrades i activitats temàtiques puntuals que s’aniran donant a conèixer a través de les xarxes socials de l’espai i dels canals de comunicació habituals de la Fundació i de l’Espai Natura.

Tota la informació d’aquestes i altres possibilitats de l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà al 973 058 991, 608 055 666, [email protected] i www.alinyamuntanya.cat.

La muntanya d'Alinyà, un valor pel territori
Comentarios