L'aeroport d'Andorra–La Seu connectarà al març amb els de Palma de Mallorca, Madrid i Marsella

Una empresa turística de l'Alt Urgell posarà a la venda més de 700 places, destinades sobretot a esquiadors

foto_988275O
photo_camera Un avió en proves

L'aeroport d'Andorra–La Seu d'Urgell enllaçarà amb els de Palma de Mallorca, Madrid i Marsella entre el 9 de març i l'1 d'abril. L'empresa Viatges Regina posarà a la venda més 700 places repartides en prop d'una cinquantena de vols comercials, que aterraran i s'enlairaran en divendres i diumenge i que comptaran amb una quinzena de places cadascun. La companyia Twin Jet, adherida a Air France, serà l'encarregada d'operar-los i des de l'agència de viatges esperen que es puguin arribar a ocupar un 60% dels seients disponibles. El producte estarà fonamentalment encarat a persones que vulguin esquiar a les pistes d'Andorra o l'Alt Urgell, tot i que es permetrà a tothom qui ho vulgui fer el viatge en el sentit invers.

El preu de cada vol rondarà els 100 euros i s'oferirà la possibilitat de traslladar els passatgers des de l'aeroport fins a la Seu d'Urgell o al Principat andorrà. El gerent de Viatges Regina, Albert Vinseiro, ha dit que també volen posar en marxa paquets turístics que incloguin nits d'hotel en establiments de quatre i cinc estrelles. "Volem donar una opció de proximitat i que, per exemple, un senyor de Madrid pugui, en dues hores, estar esquiant a Andorra o l'Alt Urgell", ha afegit. En aquest sentit, ha assegurat que el seu objectiu és que tot plegat serveixi de base per a captar l'interès d'operadors que vulguin dur a terme aquestes rutes de forma regular.

L'acord entre l'agència de viatges i la companyia aèria s'ha firmat aquest dijous a Madrid, en el marc de FITUR, i permetrà que durant quatre setmanes hi hagi sis operacions comercials a l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell en divendres i diumenge. Vinseiro ha explicat que s'ha optat per fer-ho al mes de març, coincidint amb les darreres setmanes de la temporada d'esquí, perquè la climatologia és més favorable per poder fer la maniobra d'aterratge i enlairament amb el sistema d'aproximació visual, ja que, ara per ara s'està a l'espera de rebre la certificació d'AESA i Enaire per poder fer vols instrumentals amb GPS.

Aquest és el segon cop que Viatges Regina ofereix un producte vinculat a l'aeroport alturgellenc, ja que a mitjans de juliol del 2015 un total d'onze vols van enllaçar amb Madrid i Palma de Mallorca durant un mes, transportant en total més de 300 passatgers.