L’estació de Boi Taüll impulsa la campanya “Esquiem i reciclem” per millorar la gestió de residus

Sota la campanya “Esquiem i reciclem” és vol fomentar i millorar la gestió de residus tant a l’estació d’esquí com als establiments hotelers del Pla de l’Ermita

foto
photo_camera "Esquiem i reciclem" a Boí Taüll

L’estació d’esquí de Boí Taüll amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça fa un pas endavant en la gestió dels residus al incorporar vaixelles compostables a les cafeteries de l’estació i fomentar la recollida selectiva del vidre. Així es recull a l’acord signat aquesta setmana entre el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero i el director de Boí Taüll Resort, Xavier Gonzàlez.

Sota la campanya “Esquiem i reciclem” és vol fomentar i millorar la gestió de residus tant a l’estació d’esquí com als establiments hotelers del Pla de l’Ermita. L’estació està fent progressos importants amb resultats efectius i s’està convertint en un referent en el model de gestió per les estacions d’esquí del Pirineu, explica Farrero.

L’acord signat implica la millora de la recollida selectiva d’envasos lleugers i matèria orgànica a Boí Taüll Resort mitjançant la implantació d’un sistema de gestió de residus a l’estació d’esquí i als establiments de restauració del complex. Respecte la matèria orgànica, cal destacar que aquesta temporada, a les cafeteries de l’estació, una part del menjar es servirà en vaixella compostable. En aquest projecte també intervé l’entitat ECOVIDRIO que impulsarà una campanya específica per a fomentar la recollida selectiva del vidre.

La campanya “Esquiem i reciclem” pretén enviar missatges als clients a través de les xarxes socials i organitzar concursos, esdeveniments i tallers de cap de setmana, vinculats amb el medi ambient, els residus i l’esquí amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania de la necessitat de reduir la fracció resta i incrementar la recollida selectiva.

El compromís de l’estació amb el medi ambient es va materialitzar el passat mes de febrer amb la signatura del primer conveni que ha assolit el 100% de les previsions inicials i ha permès augmentar i controlar els percentatges de recollida selectiva com el paper, cartó i vidre.

Per al president és important seguir treballant per promoure la recollida selectiva a la comarca que el 2016 va ser del 38,34 % i que, amb dades fins a l’octubre d’aquest any, s’està incrementant en un 12 %.