Tres experiències entorn els pastors, les ovelles i la llana Xisqueta

Des de l'Associació Obrador Xisqueta han organitzat, per aquest estiu, tres experiències turístiques al voltant de l'ofici de pastor

DSC_8104
photo_camera Aquest estiu podrem conèixer més coses sobre el pasturatge

Aquestes són les tres experiències pensades per conèixer i gaudir de tot allò que fa referència a l'ofici dels pastors, a les ovelles i a la llana Xisqueta:

1. Anem amb els pastors a la muntanya!

Al peu de la muntanya del Montsent (a més de 2.000 metres d’alçada) viuràs una experiència única: veure com els pastors donen sal i fan les cures necessàries a un ramat de més de 5.000 ovelles. Durant un matí formaràs part de la autèntica vida de pastor, gaudint d’un meravellós paisatge i assaborint un esmorzar amb productes locals. Aquesta activitat es realitza els dissabtes de 8.00 a 13.00h a la muntanya de Llessui.

2. Vols treballar amb una artesana la llana Xisqueta?

Visita el Taller Tèxtil de la Lina, artesana de l’Associació Obrador Xisqueta, ubicat a les Masies de Llaràs, al Baix Pallars. Us acompanyarà la Lina, artesana polivalent i un pou de saviesa en diversos camps (tints naturals, teler de baix llis, tricotosa, ganxet, mitja, filar, sabons naturals, etc.). Podreu optar per una d’aquestes dues activitats: l’art de filar, tant amb filosa com amb fus; o bé fer una primera immersió en un món màgic, el dels tints naturals. Aquesta activitat es realitza els dilluns de 10.00 a 12.30h.

Les ovelles Xisquetes i la seua caravana…

Vine conèixer el ramat d’ovelles xisquetes de la Margarita de Llessui. T’explicarem tot el procés de la llana, des que es xolla l’ovella fins que la llana està preparada per ser treballada. Després anirem cap a la Caravana Xisqueta. Aquest serà el nostre espai de treball per a crear peces de feltre que després ens endurem a casa. Aquesta activitat es realitza els dimecres i dijous de 17.00 a 20.00h a Llessui.

Informació de preus, horaris i condicions a http://www.xisqueta.cat/vivencies/

Per a totes les Vivències Xisqueta cal reserva prèvia a:

671 649 362
[email protected]

--

comentaris