13.08.2022 |
Viure als Pirineus

El turisme de salut torna a la Cerdanya

Al s. XIX, quan el turisme tot just estava a les seves beceroles, a la Cerdanya ja hi havia un prolífic turisme de salut. Era un turisme climàtic sobretot per a malalts respiratoris o tuberculosos que els metges prescrivien a la noblesa i burgesia catalanes i que arribà molt més enllà com ho demostra la llarga estada que hi va fer l’escriptor sevillà Gustavo Adolfo Béquer l'any 1860. El moment àlgid es produí amb les arribades del tren des de Barcelona, Perpinyà i Tolosa de Llenguadoc a principis del s. XX. En aquell moment és quan es construïren totes les Villes noucentistes del voltant del llac de Puigcerdà. Ara, un establiment turístic de la Cerdanya ha creat un nou concepte de salut integrativa anomenat Life Reset

Bany-de-bosc
Un bany de bosc a la Cerdanya
El turisme de salut torna a la Cerdanya

Aquest turisme anà de baixa amb els tractaments de penicil·lina però ara torna gràcies a un nou concepte de retirs que ha creat el Cerdanya Ecoresort de Prullans anomenat Life Reset. Uns programes de 9 dies amb una versió reduïda de caps de setmana per a poder aturar-se, envoltar-se d’un entorn natural que permeti desconnectar i poder-se focalitzar així a aprendre nous hàbits de vida saludables gràcies a l’ajuda de diferents professionals i millorar així la salut.

El programa l’organitza el Cerdanya Ecoresort de Prullans i compta amb la col·laboració de l’equip de nutricionistes amb visió integrativa de l’Ets el Que Menges i experts de diferents àmbits com ara banys de bosc, horticoteràpia, tallers de gestalt, de meditació, de ioga, de cuina saludable, tractaments de fisioteràpia, cosmètica natural, fitoteràpia, etc. Però sobretot es tracta de connectar amb la natura i amb un mateix.

Possiblement aquest no serà l’únic exemple de producte de turisme de salut doncs recentment s’ha constituït a la Cerdanya un Cluster Transfronterer per a treballar sobre les oportunitats econòmiques que pot crear la Salut no només en l’àmbit turístic sinó també lligat en els camps de l’alimentació, l’esport o la sostenibilitat. La particular orografia de la Cerdanya i la qualitat mediambiental tornen a ser un potencial per a fer-hi salut.

Més informació: www.cerdanyaecoresort.com

El turisme de salut torna a la Cerdanya
Comentarios