El programa, que es desenvoluparà entre el 2018-2020, compta amb un pressupost de més de 2 milions d'euros (MEUR). El 65% del cost, és a dir més d'1,3 MEUR, prové de fons europeus. En la reunió es va crear el consell polític, on hi ha representades totes les administracions i entitats, així com l'oficina tècnica formada per un director, un tècnic administratiu i un altre de comunicació. Els municipis catalans implicats són Campdevànol, que lidera el projecte, Ripoll i Besalú. L'objectiu del projecte és donar a conèixer el patrimoni relacionat amb el ferro dels diferents municipis d'una forma "sostenible" i ajudant-se de les noves tecnologies.
Tret de sortida del projecte 'Pirineus de Ferro-Xarxa de Municipis del Ferro per a una Estratègia Turística Patrimonial i Sostenible' (PYRFER). Aquest divendres s'ha creat el consell polític on hi ha representades les deu administracions implicades a banda i banda del Pirineu. Es tracta dels ajuntaments de Campdevànol, l'administració que lidera el projecte; Ripoll, Besalú, Alins, Alpens, Arles Sur Tech, Syndicat Mixte Canigó Grand Site, Communauté d'Aglomération Pays Foix Varilhes, Communauté de Communes de la Haute Ariège i Communauté des Communes Haut Vallespeir.
També s'ha acordat la creació de l'oficina tècnica que estarà formada per un director, un tècnic administratiu i un altre de comunicació. Segons ha explicat l'alcalde de Campdevànol, Joan Manso, aquest equip treballarà en xarxa i de forma online, des de Ripoll, Campdevànol i un dels municipis francesos. Una de les virtuts del projecte, segons Manso, és precisament l'ús de les noves tecnologies per "gestionar el turisme de forma sostenible" i donar a conèixer el patrimoni del ferro. Properament s'obrirà el procés de selecció per cobrir aquests tres llocs de treball.
En el cas de Campdevànol, per exemple, es vol desenvolupar una ruta del ferro amb ulleres 3D perquè el visitant aprengui com era el món de la farga a principis del segle XX. Besalú treballarà en un centre de recepció de visitants relacionada amb la fira de forjadors i artistes que fan cada dos anys i Ripoll, amb obrir 24h la Farga Palau. Aquestes iniciatives recollides en el PYRFER tenen un mateix comú denominador segons explica Manso. "S'ha demostrat que no en fem de res de tenir grans centres d'interpretació i recepció de visitants si després estan tancats per falta d'inversió; el que es busca aquí és que no hi hagi centres sinó una gestió d'equips centrats en les noves tecnologies".
El projecte compta amb un pressupost de més de 2 milions d'euros (MEUR), dels quals més d'1,3 es financen amb fons europeus. El període d'execució és del 2018 fins al 2020.