06.12.2021 |
Viure als Pirineus

Esquiadors interconnectats

La muntanya es connecta al món. Fins divendres, Sant Julià de Lòria reuneix un ampli ventall d’experts vinculats al sector del turisme, la muntanya, la sostenibilitat ambiental, la neu, les noves tecnologies i l’organització de competicions esportives. En el centre del debat hi ha les noves tecnologies que els turistes, i molt especialment els esquiadors, utilitzen tant per decidir on vam com per decidir què fan un cop han triat el seu destí. Cada cop més, turistes interconnectats omplen les muntanyes i, al seu voltant, es multiplica l'oferta d'empreses que ofereixen i posen tots els serveis possibles al seu abast. 

Naturlandia _Motos de neu
Motos de neu a Naturlàndia, Andorra.
Esquiadors interconnectats

El fòrum mundial d’Andorra s’ha convertit en un referent internacional d’intercanvi de coneixement sobre les tendències, les eines i les oportunitats de desenvolupament turístic en territoris de muntanya. En aquesta edició, entre altres temes, es reflexionarà en el repte de desestacionalitzar l’oferta de les destinacions de muntanya per fer-les competitives com a llocs de vacances durant tot l’any o com utilitzar les noves eines de màrqueting del turisme esportiu i d’aventura per afrontar els nous reptes de les destinacions de muntanya, que busquen augmentar el seu atractiu més enllà de la tradicional pràctica de l’esquí i la seva estacionalitat.

Entre els personatges presents al fòrm hi ha, entre d'altres, Taleb Rifai, secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT); Marcio Favilla, director executiu de l’OMT; Francesc Camp, ministre de Turisme i Comerç del govern d’Andorra; Sergi Nadal, cap de l’Àrea de Planificació Turística i Econòmica del govern d’Andorra; Josep Miquel Vila, cònsol major de Sant Julià de Lòria; George Chogovadze, cap de l’Administració Nacional de Turisme de Geòrgia; Kim Gi-hyeon, alcalde d’Ulsan, a la República de Corea; Eva Stravs-Podlogar, directora general de la Direcció de Turisme i Internacionalització del Ministeri de Desenvolupament Econòmic i Tecnologia d’Eslovènia; Mia Rowan, de l’Àrea de Comunicació i Promoció de la Secretaria de l’Aliança per les Muntanyes de la FAO; Ana Cristina Gozalo, cap de l’Àrea de Turisme Esportiu i de Natura de Turespaña, i Carme Rubió, subdirectora general de Programació Turística de la Generalitat de Catalunya.

Els debats del fòrum han omplert el Palau de Congressos de Sant Julià en una trobada que, any rere any, es consolida com el marc de debat i reflexió més esperat en l'àmbit dels territoris de muntanya a nivell europeu. Una cita obligada per als amants de la muntanya i per a les empreses pirinenques que es dediquen al turisme.

Esquiadors interconnectats
Comentarios