Els establiments turístics de l’Alt Pirineu i Aran han arribat al 85% d’ocupació mitjana durant el pont de Puríssima

Satisfacció del sector turístic pirinenc davant d’unes dades que igualen i fins i tot superen lleugerament les expectatives

Els establiments turístics de l’Alt Pirineu i Aran han arribat al 85% d’ocupació mitjana durant el pont de Puríssima, segons les dades provisionals que ha fet públic, aquest mateix diumenge, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Aquest organisme ha destacat la gran satisfacció del sector turístic de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, “davant d’unes dades que igualen i fins i tot superen lleugerament les expectatives”.

Les estacions d’esquí de l’Alt Pirineu i Aran calculen haver superat els 90.000 forfets venuts durant el mateix període de l’any passat. Turisme rural i bungalows han estat els allotjaments amb més demanda mentre que els establiments més pròxims a les estacions han fregat la plena ocupació. L’ocupació mitjana d’aquest “pont de la Puríssima” ha superat la del mateix període de l’any passat, quan es va quedar al 60%. Les dades indiquen que els establiments hotelers de l’Alt Pirineu han arribat al 80% d’ocupació mentre que el percentatge de les cases de turisme rural i bungalows ha arribat al 95%.

Totes les estacions d’esquí alpí de l’Alt Pirineu i Aran han pogut obrir part de les instal·lacions durant aquest pont, considerat el gran punt de partida de la temporada d’esquí. Pel que fa a l’esquí alpí, les estacions de Baqueira-Beret, LaMasella i La Molina són les que han tingut més superfície esquiable. Cal destacar com a molt positiu, el ritme de reserves de cara a les vacances de Nadal, que fa preveure una campanya molt positiva.

Per altra banda, totes les estacions d’esquí nòrdic, han obert per a usos turístics i recreatius excepte la de Tuixent-La Vansa que encara no ha pogut estrenar la temporada per falta de neu.