El Cinquè Llac, protagonista de la revista "Descobrir Catalunya"

Avui s’ha presentat a l’ermita de Castellgermà, al municipi de Sarroca de Bellera del Pallars Jussà, el número d’octubre de la revista Descobrir, que en el seu dossier central tracta sobre “Camins del Pallars. Llegendes, pobles i paisatges al voltant del Cinquè Llac”.

presentació reportatge Cinquè llac
photo_camera Joan Morales, director de "Descobrir", ha presentat aquest número.

A l’acte hi ha assistit la Presidenta de l’associació Marques de Pastor, Mireia Font, el Director de la revista Descobrir, Joan Morales, l’alcalde de Sarroca de Bellera, Josep Ramon Lloret i la Vicepresidenta del Consell Comarcal del Pallars Jussà, M. Pilar Cases, així com nombrosos veïns de la zona, molts dels quals han participat, amb les seves experiències, a elaborar aquest reportatge.

Al llarg de més de 50 pàgines s’explica com la ruta del Cinquè Llac descobreix uns indrets de gran bellesa, on els antics camins de pastors guien als visitants per uns paisatges increïbles esquitxats per pobles i ramats que van amunt buscant pastures o refugi.

Les històries i els mites fan que el trajecte tingui ressons èpics (gegantes adormides, ponts diabòlics o estanys màgics), mentre que recórrer els senders tradicionals a peu tot passant per les viles closes, els monestirs i els pobles al voltant del Cinquè, és la millor manera de conèixer a el territori.

L’article a la revista és fruït de la col·laboració publicoprivada entre l’Associació Marques de Pastor que agrupa els establiments i l’agència de viatges que conformen el Cinquè Llac i del Consell Comarcal del Pallars Jussà.