Cavalls, vaques i ovelles, protagonistes de la Fira de la Pobleta que es farà el proper cap de setmana

La Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí, a la Vall Fosca, que se celebra el 7 i 8 d'octubre, aplegarà el 4t Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català (CPC), i el concurs d’animals de raça bruna, que fa prop de 20 anys que es duu a terme en aquesta població pallaresa

photo_camera Una imatge de la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí

En aquesta edició, la Fira presenta com a novetat un espai pensat i dissenyat especialment per als més petits, la Fireta, que s’ubicarà a la plaça major de la Pobleta. A la Fireta, els nens i les nenes que es passegin per la Fira podran jugar i participar en els diferents tallers que s’hi organitzaran durant els dos dies de fira.

Viure als Pirineus

Però la fira no perd la seva essència, i torna a celebrar el concurs de vaca bruna, un esdeveniment consolidat des de fa molts anys, organitzat per l’Associació de criadors de vaquí de raça Bruna dels Pirineus del Flamisell i on participen animals d’una quinzena explotacions la majoria del municipi, però també alguna de municipis veïns. El mateix dia també s’exposen altres races de vaca com són la xarolesa o la salers.

El concurs comarcal de Cavall Pirinenc Català (CPC) és també un esdeveniment molt esperat dins dels actes de la fira, ja que es tracta d’un espectacle per al públic, on els ramaders passegen per una pista circular els cavalls, perquè els jutges en puguin valorar les qualitats.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Els animals premiats dins d’aquest concurs comarcal de cavall, són els que després podran participar al concurs nacional de Cavall Pirinenc Català, que enguany se celebra a Esterri d’Àneu, al novembre.

El mateix dia que s’exposen els cavalls, també hi haurà una mostra d’ovelles xisquetes. L’ovella xisqueta és la raça autòctona de la zona, i la que es promociona al territori a través del projecte Pallars Terra de Corder.

comentaris