“Aran-Pirineos” serà el nom comercial que impulsarà el Camí de Sant Jaume per la Val d’Aran

El camí s'ampliarà des de Sant Bertrand  de Commenge fins a Berbegal (Osca), enlloc de finalitzar-ho a Roda d’Isàvena.

Sense nom
photo_camera Reunió al Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça.

“Aran-Pirineus” serà el nom comercial de la nova ruta turística que pretén recuperar el Camí de Sant Jaume que uneix Sant Bertran de Comenge a Berbegal (Osca) pel seu pas per la Val d'Aran. Es tracta d’un projecte transfronterer on intervenen diversos territoris com l’Alta Ribagorça, la Val d’Aran, la Ribagorça aragonesa i la regió Pyrénnés Haut Garonnaises.

Un total de 15 representants de diferents indrets del Pirineu i Prepirineu van donar el vistiplau ahir al migdia a la seu del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça al compromís de treball del projecte transfronterer. A la reunió de treball s’ha determinat que la variant s’ampliï des de Sant Bertrand  de Commenge fins a Berbegal (Osca), enlloc de finalitzar-ho a Roda d’Isàvena. Aquest nou canvi s’entén per poder-lo unir amb el tram ja finalitzat i comercialitzat a la zona de Somontano i que enllaça amb diverses variants de la ruta, entre elles la catalana.

Ahir també va quedat definida la comissió de treball que haurà de definir  la vessant tècnica i comercial de la ruta. En aquest sentit es vol adherir-se a la Federación Española de Asociaciones de Amigos del Camino de Santiago ja que pot ser un important canal de promoció. La comissió estarà integrada per dos representants de cada zona i participaran tècnics de turisme i medi ambient.

Segons el President del Consell Comarcal, Josep Lluis Farreo: “hem aconseguit avançar en el projecte arribant a interessants acords. La definició del nom comercial és un pas important així com la creació de la comissió. El nom Aran-Pirineus ens permetrà ubicar la zona del Pirineu per on passarà el Camí de Sant Jaume. Teníem clar que el nom comercial havia d’incloure Pirineus ja que comercialment té molt potencial”.

Finalment s’ha decidit que el document d’adhesió s’ampliï a associacions i entitats vinculades en el projecte