26.01.2022 |
Viure als Pirineus

Establiments i municipis pallaresos reben el certificat de Destí de Turisme Familiar

La Generalitat celebra la implicació del sector públic i privat en aquest sector

Fotografia de familia dels representants de municipis i allotjaments de la zona Pirineus-Noguera Pallaresa distingits com a 'Destinació de Natura i Muntanya en Família’, el 13 de juliol del 2019 (horitzontal)
Representants de la zona Pirineus-Noguera Pallaresa distingits com a 'Destinació de Natura i Muntanya en Família’.
Establiments i municipis pallaresos reben el certificat de Destí de Turisme Familiar

45 establiments i 5 municipis de la zona Pirineus-Noguera Pallaresa han rebut aquest dissabte la certificació de ‘Destinació de Natura i Muntanya en Família’. Els Ajuntaments distingits són Sort, Rialp, Soriguera, Llavorsí i Baix Pallars. El lliurament l’ha fet la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que ha destacat que els certificats són “un element de màrqueting que permet a les destinacions posicionar-se davant el seu client, i a Catalunya diferenciar-se d’altres destinacions europees per la qualitat que ofereix”. La Generalitat celebra que l’elevat nombre de certificacions demostra el grau d’implicació del sector públic i privat en el turisme familiar.

‘Natura i muntanya en família’ i ‘Platja en família’ són les marques d’especialització que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT) a un municipi o conjunt de municipis per garantir que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens.

Entre d’altres, es valora que tinguin especial atenció a les normes de seguretat, ampli programa d’animació, instal•lacions adequades per als més petits en zones públiques, allotjaments i oferta complementària, o fàcil accés a la informació dels programes d’activitats diàries. En el cas de les destinacions d’interior, han de tenir com a mínim un recurs natural.

Els establiments distingits ara a la zona Pirineus-Noguera Pallaresa són 21 allotjaments turístics, 11 empreses d’activitats, 2 agències de viatges, 8 restaurants, una oficina d’informació turística, un centre d’interpretació i l’estació d’esquí de Port Ainé. Els distintius als municipis els ha lliurat la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha lliurat als alcaldes de Sort, Raimon Monterde; de Rialp, Gerard Sabarich; de Soriguera, Josep Ramon Fondevilla; de Llavorsí, Josep Vidal; i del Baix Pallars, Anna Sentinella.

Chacón ha agraït tant al sector públic com privat “el seu alt grau de compromís així com l’esforç per adaptar-se a les exigències de la marca Natura i Muntanya en Família” i ha destacat que “la certificació és un exemple de col•laboració publicoprivada”.

La destinació turística familiar de Pirineus-Noguera Pallaresa té una superfície de 343,79 km2, distribuïts a banda i banda del riu Noguera Pallaresa, amb 37 nuclis de població situats a les emblemàtiques valls que hi conflueixen: Baiasca, Romadriu, Àssua i Siarb.

El reconeixement de Noguera-Pirineus se suma a les sis destinacions ja certificades fins ara com a ‘Natura i Muntanya en família’: Berga, La Vall d’en Bas-Les Preses, La Vall de Boí, Les Valls d’Àneu, Muntanyes de Prades i Els Ports. A més, quatre destinacions més es troben en procés de certificació: La Vall de Camprodon, Alp-La Molina-Masella, La Vall de Lord, i Segre-Rialp.

Establiments i municipis pallaresos reben el certificat de Destí de Turisme Familiar
Comentarios