25 anys d’esquí a Guils Fontanera

Enguany està previst fer una sortida guiada amb raquetes diürna, al refugi de la Feixa, i sortides amb raquetes nocturna

fontanera03
photo_camera Un grup practicant raquetes a Guils de Fontanera

Aquest és un any molt especial per a l'estació d'esquí de Guils Fontanera; celebra 25 anys. Va ser l'any 1992 que va obrir les seves pistes als esquiadors, amb moltes il·lusions però amb mancances i dificultats. Les activitats que s'han programat i dissenyat dins d'aquesta temporada s'emmarcaran en la celebració d'aquest aniversari que els responsables de l'estació municipal voldrien compartir amb tots vosaltres. Aviat, sortirà publicat un llibret amb l'agenda d'aquestes activitats, escrits i un breu repàs de la història del centre.

fontanera03

El salt important del complex comença l'any 1998. El govern municipal va invertir uns 110 milions de pessetes en la pavimentació de la part de l'accés que encara estava pendent de fer i en la construcció d'un refugi-centre de serveis. La inversió es va fer en tres anualitats (anys 1998, 1999 i 2000). Amb el pas dels anys, l'estació ha estat escenari d'importants proves i campionats de Catalunya i d'Espanya de raquetes de neu i d'esquí nòrdic, campionats universitaris, competicions de trineus amb gossos i dues etapes de la Pirena. I la celebració de la Marxa Fontanera, durant molts anys.

A tall d'anècdota, aquelles primeres temporades dels anys 90, el forfet a Guils Fontanera valia 450 pessetes i un forfet de temporada adult 4.000 pessetes.

fontanera02

Novetats de la 2017/2018
De les novetats d'aquesta temporada, en relació a l'anterior, a banda de la celebració d'aquests 25 anys, destaca les millores realitzades a la carretera d'accés amb l'esclarida d'arbrat feta a banda i banda per deixar descobert l'asfalt a l'acció del sol (per facilitar que es fongui la neu) i la nova senyalització instal·lada. S'ha comprat nou material tècnic (xarxes, balises per senyalitzar i material de lloguer) i s'ha fet un nou tallafocs a la zona de la Pleta.

fontanera01

Per últim, recordar-vos que els forfets de temporada de l'estació d'esquí de Guils Fontanera ja es troben a la venda, amb un descompte del 20%. La promoció, vigent fins al 19 de novembre, està al vostre abast a la pàgina web de l'estació (www.guils.com).

Calendari d'activitats de la temporada
Enguany està previst fer una sortida guiada amb raquetes diürna, al refugi de la Feixa, i sortides amb raquetes nocturna. Altres activitats que hi haurà seran sortides amb Fat Bike, la competició de Bitlles Catalanes i la celebració de la Copa Catalana amb Raquetes.