SEGURETAT VIAL

La urgellenca Anna González rep la Medalla al Mèrit de la Seguretat Vial

“Sou molts els que m’heu ajudat a no cessar en el meu afany, aquesta medalla és la vostra, també", va dir Anna González a l'acte de recollida de la distinció. Anna González va iniciar una recollida de firmes i va aconseguir el suport de més de 200.000 persones, per impulsar un canvi del Codi Penal que tipifiqués com a delicte l’omissió del deure de socors en tots els casos, ja que només s’aplicava si la víctima no moria a l’acte

Anna Gonzalez medalla seguretat vial Foto RFEC
photo_camera Anna González i el Director General de Trànsit, Gregorio Serrano. Foto RFEC

La veïna de la Seu d’Urgell Anna González, ha rebut aquest dilluns, a la seu dels serveis centrals de la Dirección General de Tráfico, la Medalla al Mèrit de la Seguretat Vial per la seva tasca a favor de la seguretat vial del col·lectiu ciclista, a través del moviment Por una ley Justa, que ella va impulsar. A l’acte, el Director General de Trànsit, Gregorio Serrano, va reconèixer el treball incansable d’Anna González “que l’ha fet mereixedora de la distinció”.

Anna González ha aprofitat l’acte per manifestar que, ara que la seva proposta és al Congrés dels Diputats en espera de ser aprovada, posarà fi a la seva lluita en favor del col·lectiu cicilista i descansarà. “Aquest camí acaba avui, després de tant temps de lluita, estic esgotada”, va comentar. A l’acte també hi era present el president de la Real Federación Española de Ciclismo, José Luis López Cerrón, que va declarar que “ara és l’hora que altres prenguem el relleu d’Anna González i continuem treballant per tal d’aconseguir finalment l’aprovació d’aquesta modificació de la llei”.

Anna González va impulsar la reforma del Codi Penal per endurir les penes per atropellaments a ciclistes a través de la iniciativa #PorunaLeyJusta després de perdre el seu marit el 2013 a l’autovia de Toledo en un accident de circulació quan acudia a la feina amb bicicleta, al ser envestit per un camió. Anna González va iniciar una recollida de firmes i va aconseguir el suport de més de 200.000 persones, per impulsar un canvi del Codi Penal que tipifiqués com a delicte l’omissió del deure de socors en tots els casos, ja que només s’aplicava si la víctima no moria a l’acte. Anna González va assegurar, a través del seu compte de Twitter: “Sou molts els que m’heu ajudat a no cessar en el meu afany #PorUnaLeyJusta, aquesta medalla és la vostra, també.” La veïna de la Seu ha rebut una allau de felicitacions, inclosa la de l’exciclista Joaquim Purito Rodríguez.

comentaris