"Trinxeres", un nou programa de TV3 que recorrerà l'últim front de la Guerra Civil Espanyola a Catalunya

Des del Pirineu fins al delta de l'Ebre, els periodistes Carles Costa, Eloi Vila i Marc Juan buscaran el rastre que ha quedat del conflicte al territori i entre la seva gent. L'estrena serà aquest diumenge 5 de febrer.

1463487449405
photo_camera "Trinxeres" comença el diumenge 5 de febrer.

L'abril del 1938, gairebé dos anys després de l'esclat de la guerra, l'exèrcit franquista va arribar al mar amb l'ocupació de Vinaròs. El territori de la República es va dividir en dues parts i Catalunya va quedar aïllada. Durant nou mesos es va establir un front de guerra que resseguia la frontera natural dels rius Noguera Pallaresa, Segre i Ebre. Aquells anys hi va haver un munt de batalles, milers de morts i moltes històries que van quedar enterrades a les trinxeres.

Vuitanta anys després, tres periodistes recorren a peu els 350 quilòmetres d'aquest front bèl·lic. El viatge es convertirà en una aventura apassionant durant tres mesos de rodatge, en què resseguiran diferents trams de territori en diverses etapes: des del front del Pallars fins als escenaris de la batalla de l'Ebre, passant pel front del Montsec i el del Segre. Durant tot el recorregut, el programa homenatjarà les persones anònimes que van viure la Guerra Civil.

Dirigida per Eloi Vila, "Trinxeres" és una producció de TV3 amb la col·laboració de Funky Monkey, que té un format que s'inspira en el programa "Ten Oorlog", emès per la VRT, la televisió pública flamenca de Bèlgica.

comentaris