DADES ACTUALITZADES COVID19 (6 MAIG)

Situació tranquil·litzadora a l'Alt Pirineu i Aran

Es manté la xifra de 30 morts, 21 en hospitals, 4 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 3 més no classificats.
Hospital de la Seu tris
photo_camera Preofessionals d'admissions de l'Hospital de la Seu

El Departament de Salut ha informat, aquest dimecres dia 6 de maig, que a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, hi ha 356 casos positius registrats, cinc més que ahir, i 1274 casos sospitosos. També es manté, des del 18 d'abril, la xifra de 30 morts, 21 en hospitals, 4 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 3 més no classificats. A les residències de gent gran s'han registrat 75 positius i 159 sospitosos. Les altes hospitalàries han estat 168, dues més que ahir i que abans d'ahir.

Hospital de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que "a l'hospital de la Seu seguim  sense cap ingressat per la COVID19, ni cap pacient pendent de resultats. Les 2 darreres persones que van ingressar amb PCR positiva són del passat 15 d’abril i ja estan curats. Són bones notícies, però no definitives, ni molt menys. Hi ha molt poca gent immunitzada encara". Pel que fa a l'àmbit de l'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega ha informat que "segueixen 210 persones aïllades: 31 són casos confirmats, 98 sospites i 81 contactes sense símptomes i ja s'ha donat l'alta a 144 persones. La gràfica de la nostra Regió Sanitària segueix sent tranquil·litzadora".

Alt Pirineu

A l’Alt Urgell es manté com una de les comarques catalanes amb menys contagis (66), sospitosos ( 212) i morts (6) per coronavirus, amb una taxa de mortalitat de menys del 0,03%. A la Cerdanya i al Pallars Sobirà no hi ha hagut de moment cap defunció, amb 47 i 15 casos positius i 202 i 80 de sospitosos respectivament. Mentre que al Pallars Jussà es comptabilitzen 17 morts amb 104 contagiats i 466 sospitosos i a la Vall d'Aran encapçala el nombre d'infeccions confirmades a l'àrea pirinenca, amb 112 casos, 275 sospitosos i 6 morts. I a l'Alta Ribagorça s'ha constatat 9 contagis, 37 sospitosos i una mort. 

Catalunya

El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 59.621 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 157.113 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalaripositiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 6.286 persones.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.921 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 483.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 8.948 són professionals sanitaris, mentre que 4.615 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 33.241 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 12.245 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 32.843 són casos sospitosos.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 10.831 persones fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 3.178 han mort a una residència, 140 a un centre sociosanitari i 595 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.

Aquestes dades estan disponibles a l'apartat dels mapes interactius de Dades Actualitzades SARS-COVID-19 que ha dissenyat l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a partir de les dades del registre RSAcovid19 del Departament de Salut.