17.08.2022 |
Viure als Pirineus

EMPRESES

Taurus, 60 anys fabricant a Oliana i generant riquesa i benestar al municipi i al seu àmbit d'influència

El 1962, Francesc Betriu crea Taurus com una empresa amb vocació social, amb el convenciment que el seu creixement significarà també el desenvolupament d'Oliana.
Taurus fàbrica 2
Taurus Group compleix 60 anys fabricant a Oliana i exportant a tot el món / TAURUS
Taurus, 60 anys fabricant a Oliana i generant riquesa i benestar al municipi i al seu àmbit d'influència

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va inaugurar, el passat 22 de juliol, l’ampliació del centre logístic de Taurus a Oliana (Alt Urgell). El cap de l’executiu català va destacar que l’empresa d’electrodomèstics, que fa 60 anys des de la seva fundació, “és un exemple d’aposta de futur per continuar reindustrialitzant el nostre país amb aquest nou centre logístic que es posarà en marxa les properes setmanes”. El president també va destacatr la necessitat de “pensar en gran, treballar conjuntament amb les institucions i comprometre’s amb el territori”.

Centre logístic amb el doble de capacitat

Taurus Group ha invertit 4 milions d’euros en el seu nou centre d’operacions de 15.000 metres quadrats que té com a funció consolidar el seu punt neuràlgic logístic per abastir el mercat europeu. Aquesta estratègia s’emmarca dins del seu pla d’expansió internacional pel qual ja més del 70% de les seves vendes procedeixen de fora de l’Estat espanyol. El nou centre logístic estarà dotat d’intel·ligència artificial i duplicarà la capacitat actual d’emmagatzematge.

Taurus foto de família
El president del Govern, Pere Aragonès, el president de Taurus, Ramon Térmens, un dels propietaris, Raül Ubric, i part dels treballadors de la companyia / Albert Lijarcio

El passat mes de maig, Taurus va encetar els actes de celebració del seu 60è aniversari. Ho va fer, organitzant un Family Day amb la idea que petits i grans gaudissin d'una jornada desenfadada i plena de diversió, amb tallers infantils, castells inflables i activitats de team building, entre altres accions, per fomentar la unió entre els treballadors i els seus famílies i que van finalitzar amb un dinar popular.

A més, els assistents van poder visitar el museu històric que té Grup Taurus a les seves instal·lacions i que han actualitzat fins avui, aquest mostra els èxits de l'empresa al llarg d'aquestes sis dècades.

Un recorregut per la història del petit electrodomèstic

Francesc Betriu Tàpies va crear el 1962, a Oliana, l'embrió de la fàbrica de petits electrodomèstics Taurus. Aquell mateix any l'empresa va llançar el seu primer molinet de cafè i un assecador de cabells. En aquell moment tenia 10 treballadors que passarien a ser més de 1.000 als anys 70. Entre els anys 1965 i 1969 es construeixen 4 naus industrials on s'ubiquen els processos de fabricació. 

Taurus Francesc Betriu
Entrevista a Francesc Betriu a El País el 1982

Francesc Betriu dirigeix Taurus com una empresa amb vocació social, amb el convenciment que el desenvolupament de Taurus significarà el desenvolupament d'Oliana i la seva àrea d'influència. Betriu volia que Taurus donés feina a la gent d'Oliana, però que no els convertís en obrers industrialitzats, que la gent continués fent la seva vida, anar a casa a dinar, conrear la terra, anar a pescar i a caçar. No volia que Oliana es convertís en un municipi com els de l'àrea industrial de Barcelona.

Francesc Betriu Tàpies: "Volia que Taurus donés feina a la gent d'Oliana, però que no els convertís en obrers industrialitzats, que la gent continués fent la seva vida, anar a casa a dinar, conrear la terra, anar a pescar i a caçar. No volia que Oliana es convertís en un municipi com els de l'àrea industrial de Barcelona"

L'exposició mostra com a finals dels 70, Taurus ja és un referent al mercat català i a l'Estat espanyol i comença la seva expansió internacional per continuar creixent. Les primeres campanyes publicitàries i mediàtics slogan protagonitzen els cartells d'aquest museu.

Taurus fàbrica
Taurus Group compleix 60 anys fabricant a Oliana i exportant a tot el món / TAURUS

Els visitants a aquest museu podran viatjar en el temps i veure des dels primers productes fabricats per Taurus fins als darrers anys on l'empresa s'ha expandit de manera que ja compta amb més de 2.000 treballadors i té filials a 10 països, així com una gran xarxa de distribució que arriba a més de 80 països a tot el món.

Tot un recorregut per les fites de la companyia que els darrers anys ha fet un pas més per liderar el sector del petit electrodomèstic amb la creació de productes tan especials com el primer robot de cuina intel·ligent Mycook o l'adquisició de marques de gran pes històric com Solac. Avui dia, Grup Taurus segueix creixent gràcies a l'expansió internacional, la innovació i la diversificació de negocis com la creació de les divisions Taurus Healthcare, Taurus Renovables i TAG Automotive (especialista en la injecció de components d'automoció).

En aquests 60 anys l'empresa no ha abandonat la filosofia amb què va néixer i que l'ha fet única: treballar per millorar la qualitat de vida i el confort de les persones a casa seva

Taurus, 60 anys fabricant a Oliana i generant riquesa i benestar al municipi i al seu àmbit d'influència
Comentarios