SUCCESSOS

Suplanten amb Intel·ligència Artificial la identitat de l'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, per invertir en petroli

El vídeo el van difondre a les xarxes socials i el bisbat d'Urgell ja ho ha denunciat davant dels Mossos d'Esquadra

Bisbe Vives estafa
photo_camera Bisbe Vives estafa

El bisbat d’Urgell ha denunciat aquest dimecres un vídeo que circula per les xarxes socials en el qual se suplanta amb intel·ligència artificial la identitat de l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan Enric Vives.

En el vídeo es podia veure el bisbe demanant als andorrans una aportació de 250 euros per invertir en una mena de programa d’accions avalat ni més ni menys que per Repsol amb la finalitat d’obtenir uns ingressos extra.

Es tracta d’una estafa en tota regla, però amb una aparença totalment real. El Bisbat d’Urgell ha informat a través d'un comunicat, que ha presentat denúncia davant dels Mossos d’Esquadra. També ha comunicat que es reserva el dret d’exercir les accions legals oportunes contra els seus autors.

Malauradament, es tracta d’un frau cada vegada més habitual, segons alerten els Mossos d'Esquadra, en el qual els estafadors actuen a través de les xarxes socials amb anuncis o utilitzant imatges i vídeos suplantant persones conegudes per prometre guanys invertint en borsa, criptomonedes o en petroli, com en el cas de la suplantació de la identitat del bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra.