Stop JJOO demana la dimissió de Vilagrà després que el CAC titlli de "propaganda" l'espot sobre la candidatura

La plataforma assegura que el projecte està envoltat de "manipulació" i denuncia nous intents per plantejar-lo pel 2034
Stop JJOO dimissió Vilagrà 1
photo_camera El portaveu d'Stop JJOO, Bernat Lavaquiol, amb altres membres de la plataforma, a la Seu d'Urgell / Albert Lijarcio

La plataforma Stop JJOO ha demanat la dimissió de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, després d'haver rebut una comunicació del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) on s'expressa que l'anunci del Govern sobre la candidatura, que es va emetre del 20 de maig al 16 de juny de l'any passat, "podria contenir un eventual posicionament favorable a la celebració" de l'esdeveniment. A més, l'escrit afegeix que es pot tractar d'una "propaganda instrumentalitzada de manera encoberta mitjançant la publicitat institucional". Des de la plataforma denuncien que el projecte ha estat envoltat de "manipulació" i han lamentat que Vilagrà es reuneixi "d'amagat" el COE per tornar a plantejar una candidatura de Jocs d'hivern pel 2034.

Stop JJOO Bernat Lavaquiol Albert Lijarcio
El portaveu de la plataforma Stop JJOO, Bernat Lavaquiol / Albert Lijarcio

El portaveu d'Stop JJOO, Bernat Lavaquiol, veu "inadmissible" que s'emetés aquest espot publicitari, amb un cost de 329.000 euros, abans de la consulta sobre la candidatura amb la voluntat, ha dit, de "condicionar l'opinió pública". Des de la plataforma han recordat que van traslladar la seva queixa al Síndic de Greuges, que els va derivar al CAC. A la comunicació que han rebut, l'organisme ha deixat clar que no es pot sancionar als mitjans que van emetre l'anunci.

comentaris