MEDI AMBIENT

Set voluntaris recullen deixalles escampades a l'entorn natural de Sant Joan de L'Erm

L'acció s'ha realitzat sota el guiatge del Parc Natural de l'Alt Pirineu, en el marc de la campanya Let's Clean Up Europe. 
Sant Joan de L'Erm deixalles 2
photo_camera Voluntaris recollint deixalles a Sant Joan de L'Erm /PNAP)

Avui un grup de set voluntaries han participat en la recollida de deixalles que s'han trobat escampades per l'entorn natural de Sant Joan de L'Erm, sota el guiatge del Parc Natural de l'Alt Pirineu. L'acció s'ha realitzat en el marc de la campanya Let's Clean Up Europe. 

Vuitena edició de la iniciativa europea Let's Clean Up Europe! 

Aquest cap de setmana, entre el 7 i el 9 de maig, se celebra la vuitena edició de la iniciativa europea Let’s Clean Up Europe! per sensibilitzar la ciutadania sobre l’abast del problema dels abocaments incontrolats i promoure canvis en els hàbits i el  comportament dels ciutadans a través de l’organització d’accions de neteja voluntària en espais naturals com ara boscos, platges, rius o rieres.

Sant Joan de L'Erm deixalles(Foto: Voluntaris recollint deixalles a Sant Joan de L'Erm /PNAP)

A Catalunya s’ofereixen 481 activitats de neteja d’entorns naturals on hi poden participar de forma voluntària persones de totes les edats.

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) coordina totes aquestes accions, promogudes per administracions públiques, associacions (sobretot del tercer sector ambiental) centres excursionistes, escoles i instituts, empreses i ciutadans. La campanya també compta amb el suport econòmic d’Ecovidrio i la Diputació de Barcelona.

Accions a 40 comarques

Les accions de neteja donen resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals per evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l’habitat i el paisatge. També tenen un alt potencial de sensibilització per a la ciutadania, ja que són una bona oportunitat per visualitzar l’efecte dels comportaments incívics.