GASTRONOMIA

Sergi Fernández, d'El Ventador de Barruera, guanya el 32è Joves Cuiners Àngel Moncusí

El guardó corresponent al millor treball de cuina ha estat per Gerard Barbosa, de l'Escola d’Hoteleria del Pallars.
Concurs cuina Àngel Moncusí 2023
photo_camera Participants al 32è Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí / hostaler.org

El jove cuiner Sergi Fernández Martínez del restaurant El Ventador, de Barruera, ha estat el guanyador de la 32a edició del Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí per les seves creacions “Melòs de cap de llom” i “Peres al vi amb cremós de nyàmera”, de postres. Un premi que organitza la Federació d’Hostaleria de Lleida i ha tingut lloc aquest dilluns a l’Escola d’Hoteleria i Turisme.

Sergi Fernández Martínez
Sergi Fernández, d'El Ventador de Barruera, guanya el 32è Joves Cuiners Àngel Moncusí /

El segon premi ha estat per a Sergi Aritzeta Solé del restaurant El Truc (Agramunt) amb la presentació de “Raviolis de cap de llom rostit a la catalana amb el seu suc i nyàmeres adobades” i “Sandvitx club de poma, ratafia i mató”. 

Mentre que el guardó corresponent al millor treball de cuina ha estat per Gerard Barbosa Bata de l'Escola d’Hoteleria del Pallars.

L’ingredient sorpresa que ha estat protagonista del plat principal dels tretze concursants ha estat cap de llom de porc duroc; així com la poma o pera de Lleida a les postres. Els altres participants han estat Ashot Gevorgyan i Jesús Gimena de L’Espurna, Diego Escalera de l’Alifara, Kevin Figueres del Club de Tenis Lleida, Judit Jové del Cram, Maksimiliam Kempa del Pessets, David Fabregat del Carballeira, Jordi Palou de l’Antic Forn, Pol Cura del taller de Cuina Pol Cura i Marc Chic de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (ESCHOTUR).

Gerard Barbosa
Gerard Barbosa de l'Escola d’Hoteleria del Pallars, premi al millor treball de cuina

Des de 1989, el 'Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí' és un dels concursos de cuina més antics i consolidats a Catalunya i resta del país. El guanyador podrà gaudir d’un sopar per a dues persones a qualsevol restaurant del país guardonat amb estrelles Michelin, inclosa la nit d’hotel. El segon premi consisteix en la inscripció en un dels cursos de cuina d’una reconeguda escola barcelonina. S’inclou també un premi corresponent al millor treball de cuina.

El vicepresident d’Hostaleria de Lleida, Jaume Mora, propietari i xef de la Fonda Farré de Baro, al Pallars Sobirà, ha explicat que el concurs serveix per establir enllaços professionals entre els participants. El jurat d’aquesta edició ha estat integrat per reconeguts professionals del sector de la restauració i la gastronomia: Raúl Bernal mestre pastisser i xocolater; Mariano Gonzalvo, propietari de l’espai gastronòmic i allotjament rural Lo Paller del Coc a Surp (Rialp). Jordi Balasch, propietari del restaurant El Xalet Suís de Lleida. Marina Clavero, guanyadora de l’edició 2020 del Concurs Joves Cuiners “Àngel Moncusí”, pel restaurant convidat Can Bosch de Cambrils.

El jurat tècnic de cuina ha estat a càrrec de dos reconeguts hostalers: Gonzalo Ferreruela del restaurant Ferreruela, Cuina de la Terra i Gabriel Jové director de restauració del grup El Barri.

Joves Cuiners Àngel Moncusí és un dels concursos de cuina més antics i consolidats de Catalunya. L’objectiu és apostar pels joves talents culinaris i promoure la gastronomia a través de la creativitat i l’ús de productes locals.