TURISME

El sector turístic afronta amb optimisme el pont de la Puríssima gràcies a les nevades dels últims dies

L'obertura de les estacions d'esquí alpí del Pirineu fan preveure una bona ocupació
Baqueira Beret obertura temporada 2023 2024 3
photo_camera Els primers esquiadors de la temporada, a l’estació de Baqueira Beret / Alba Mor

El sector turístic afronta amb optimisme el pont de la Puríssima gràcies a les nevades dels últims dies. La confirmació d'obertura de les estacions d'esquí a última hora fan preveure una bona ocupació, que podria fregar el ple en algunes comarques -a la Cerdanya els hotels ja estan per sobre del 90%-. Els allotjaments de turisme rural també tenen bones perspectives.

La Cerdanya serà la comarca amb unes previsions més elevades, ja que els hotels estan sobre el 90%. El sector remarca que les previsions de bon temps pel pont de la Puríssima ajuden a registrar bones xifres i no descarten tancar els festius amb dades més elevades que les previstes. De fet, les reserves d’última hora sempre acaben marcant el funcionament del pont.   

Aquest dimarts obrirà la Molina (Cerdanya) i la Masella (Cerdanya). L'estació de Vall de Núria (Ripollès) ja ho va fer el dissabte 2 de desembre, tot i que fins ara només funcionaven els remuntadors. A partir d'aquest dimarts ja hi haurà el domini esquiable a punt.

Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida celebren que les precipitacions i el fred han permès garantir l'obertura dels complexos d'esquí que majoritàriament estrenen la temporada 2023-2024 a excepció de Baqueira Beret que va avançar l'obertura el 25 de novembre perquè ja tenia bones condicions. Per contra, les estacions d'esquí de fons encara no poden oferir circuïts per a la seva pràctica ja que els falta neu. Això no obstant, durant els dies del pont obriran per a usos turístics.